Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αγορές: Πώς μαζεύτηκε (κάπως) η ζημιά-Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΝΔ και οι συγκρίσεις-Ο επικίνδυνος γελωτοποιός του Τραμπ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως πως οι υποθέσεις που σχετίζονται με τις γεωργικές επιδοτήσεις δεν είναι μόνο μία, είναι πολλές, κλήθηκε να σχολιάσει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σύμφωνα με όσα έχει πει πάλι η κυρία Κοβέσι και επίσημα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2025 είχε 3.602 ενεργές έρευνες και η εκτιμώμενη ζημιά που αναφέρεται στις έρευνες αυτές, είναι περίπου 67,27 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι για όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα επί των 3.602 υπάρχουν 175 ανοιχτές υποθέσεις... Το ποσό το οποίο αναφέρεται σε αυτές τις καταγγελίες είναι 2,68 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, το 1/25 της συνολικής εκτιμώμενης ζημιάς σε επίπεδο Ευρώπης… Αυτό είπε η κυρία Κοβέσι, αλλά κάποιοι ερμηνεύοντας την κυρία Κοβέσι, ανακάλυψαν και πάλι τον "τροχό"», υποστήριξε ο Παύλος Μαρινάκης, σε αναμονή της νέας δικογραφίας στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Λονδίνο: Οι κρίσιμες ερωτήσεις σε Alpha και Eurobank-Το... λαβωμένο bulker του Παππά-Tips για ΔΕΗ, Titan, Trade Estates

ALPHA BANK: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές κατέγραψε η διοίκηση της ελληνικής τράπεζας (φωτ. ο CEO Βασίλης Ψάλτης) στα ραντεβού που είχε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Morgan Stanley, όπου η συμμετοχή των ξένων ήταν αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρσι.

Παρά το περιβάλλον της αυξημένης μεταβλητότητας λόγω της πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή, το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα στελέχη της Alpha Bank, για την ελληνική οικονομία και τον τραπεζικό κλάδο παραμένει σταθερό, με τους επενδυτές να αναγνωρίζουν τη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών και τις ισχυρές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Αγορές: Τα διαγράμματα του τρόμου-Το trading της Autohellas στο Χρηματιστήριο-Μυρίζει μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ

AUTOHELLAS: Νέα παράταση, αυτή τη φορά ως την 30ή Ιουνίου, δόθηκε στο αποκλειστικό δικαίωμα της εισηγμένης να χρησιμοποιεί το όνομα και το σήμα Hertz στην Ελλάδα. Η σχετική σύμβαση έληξε στο τέλος του 2023 και παρατάθηκε ως την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Τον περασμένο Νοέμβριο, υπογράφηκε νέα παράταση έξι μηνών (σ.σ. ως 30/6/2026), προκειμένου να υπάρχει ασφαλές περιθώριο για την ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων μακροχρόνιας ανανέωσης του δικαιώματος.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος ανανέωσε για μια 5ετία, με δικαίωμα παράτασης για άλλα πέντε χρόνια, τις συμβάσεις με Hertz International για το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης σημάτων Hertz σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Κύπρο, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς.

Σήμα με αστερίσκο από Μητσοτάκη τα καύσιμα-Quest: Πρόσω για 10% στη Fourlis-«Βαρβιτσιώτης Bros» σε ακίνητα και τουρισμό

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέμα μείωσης ειδικών φόρων στα καύσιμα, αλλά με ένα κρίσιμο αστερίσκο, έθεσε για πρώτη φορά στον δημόσιο διάλογο ο πρωθυπουργός, με φόντο τις αλλεπάλληλες αυξήσεις και την απρόβλεπτη διάρκεια της κρίσης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greek Energy: The New Era» που διοργάνωσε το Bloomberg, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ελλάδα, σημείωσε: «Θα εξετάζαμε μειώσεις ειδικών φόρων μόνο αν αυτό αποτελούσε ευρωπαϊκή απόφαση. Αν όμως εξαρτάται από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, τότε θα προτιμούσαμε πάντα στοχευμένα μέτρα εισοδηματικής ενίσχυσης.

Το σήμα σε Τσίπρα για αλλαγή ρότας-Νέα «ζόρια» για τη χήρα Τράγκα-Tips για Κόκκαλη, Titan, Viohalco και... τραπεζίτες

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ενα …δώρο-άδωρο έλαβε χθες ο εορτάζων Αλέξης Τσίπρας: ανοικτή επιστολή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη, μέσω της οποίας του ζητούσε να ξεκαθαρίσει εάν… θέλει να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή εάν επιμείνει στην πρόθεση του για νέο κόμμα/φορέα που, αντικειμενικά, θα εξαφανίσει το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Σας λέγαμε ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, η «ομάδα Πολάκη» θα θέσει επιτακτικά το θέμα «τι είμαστε - ποιοι είμαστε» ζητώντας απαντήσεις (και πράξεις) από τα μέλη του οργάνου: θέλετε να μείνετε στον ΣΥΡΙΖΑ ή βγήκατε στον προθάλαμο περιμένοντας το κόμμα Τσίπρα;

v
Απόρρητο