Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2002

H κρίση αγγίζει και το Venture Capital

Η πορεία των χρηματιστηριακών αγορών (ιδιώς των ”νέων” χρηματιστηριακών αγορών) τα τελευταία δύο χρόνια, αρχίζει πλέον να έχει εξαιρετικά δυσμενή επίδραση και στο χώρο των Venture Capital Funds!!

Ορισμένοι ξένοι ειδικοί προβλέπουν ήδη τη μείωση του αριθμού των Venture Capital Funds, που επενδύουν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, κατα περίπου... 70% (!), μέσα στους επόμενους 6-18 μήνες, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται λίαν απρόθυμοι να επενδύσουν πρόσθετα κεφάλαια, με μόνη εξαίρεση εκείνα τα Funds που αποδεδειγμένα προσφέρουν κορυφαίες αποδόσεις.

Ετσι, οι ίδιοι ”ειδικοί” αναμένουν συνενώσεις και εξαγορές μεταξύ των εταιριών που διαχειρίζονται τα Venture Capital Funds, ωστε να περιοριστεί το διαχειριστικό κόστος.

Από αυτή μάλιστα τη διαδικασία προβλέπεται οτι θα προκύψουν δύο κατηγορίες παικτών. Οι μεγάλοι, που θα κινούνται σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο και οι μικροί που ουσιαστικά θα είναι ”δορυφόροι” των μεγάλων σε συγκεκριμένες περιοχές και δραστηριότητες.

Στην Ελλάδα, τα Venture Capital εξακολουθούν να βρίσκονται στο παρασκήνιο και απασχολούν ελάχιστα την επικαιρότητα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργηθεί ικανός αριθμός αυτών, ( τα λεγόμενα EΚΕΣ) που θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς κριβώς επιβιώνουν τώρα που τα λεφτά βρίσκονται δύσκολα!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v