Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2013

Σφηνάκια για Πειραιώς, IBG, Λαϊκή ΑΕΔΑΚ και HOL

Σφηνάκια για Πειραιώς, IBG, Λαϊκή ΑΕΔΑΚ και HOL

IBG ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΕΔΑΚ: Στο μετοχικό σχήμα που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος και της Λαϊκής ΑΕΔΑΚ ακούμε ότι πέρα από τα γνωστά ονόματα (Απόστολος Ταμβακάκης, το fund Calamos, Χαλικιάς, οικογένεια Βαρδινογιάννη, οικογένεια Δαυίδ, Μητρόπουλος) συγκαταλέγονται και άλλα γνωστά ονόματα επιχειρηματιών. Όπως για παράδειγμα των Θεόδωρου Φέσσα και Φαίδωνα Ταμβακάκη (της Alpha Trust).

Να θυμίσουμε πως ο Θεόδωρος Φέσσας, ο Απόστολος Ταμβακάκης και ο Φαίδωνας Ταμβακάκης μετέχουν από τις αρχές του καλοκαιριού και στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης Quest Holdings, της οποίας πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος είναι ο πρώτος.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σταδιακή, αλλά συνεχής είναι η πτωτική τάση που παρατηρείται στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, με αποτέλεσμα το κόστος σχήματος των ελληνικών τραπεζών να μειώνεται σημαντικά.
Μέση σταθμική υποχώρηση των καταθετικών επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης μεταφράζεται σε ετήσιο όφελος της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο όφελος αναμένεται να το αποκομίσει ο όμιλος Πειραιώς για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί έχει τις περισσότερες καταθέσεις και, δεύτερον, γιατί οι τράπεζες που απορρόφησε (Κύπρου, Marfin, Millennium) συγκαταλέγονταν σε εκείνες που προσέφεραν τις υψηλότερες αποδόσεις στους καταθέτες τους.

 

HELLAS ON LINE: Σε επανεξέταση της ωφέλιμης ζωής ενσώματων και άυλων περιουσιακών στοιχείων προχώρησε η εισηγμένη, με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος αποσβέσεων κατά 2,1 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο και να βελτιωθούν κατά περίπου 1,6 εκατ. ευρώ τα μετά φόρων αποτελέσματα.

Η πιο σημαντική επίπτωση της αναθεώρησης αφορούσε την κατηγορία Τηλεπικοινωνιακός Εξοπλισμός, όπου συνολικά παρουσιάστηκε αύξηση στον μέσο όρο της ωφέλιμης ζωής.

Τα οφέλη της επανεξέτασης βοήθησαν την εισηγμένη να εμφανίσει κέρδη στο εξάμηνο, ενώ εκκρεμεί η κεφαλαιακή της ενίσχυση καθώς τα ίδια κεφάλαιά της παραμένουν χαμηλότερα του 1/10 του μετοχικού κεφαλαίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v