Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2006

Active Επενδυτική: Σε τεντωμένο σχοινί!

Διαβάζοντας κάποιος το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της Active Επενδυτικής, δεν μπορεί να μη σταθεί στις θέσεις που κατέχει ο μέχρι πρότινος βασικότερος μέτοχος της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλίας Μπογδάνος αναφέρεται ως:

1. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

2. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

3. Πρόεδρος της επενδυτικής επιτροπής που ασκεί τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας.

4. Γενικός διευθυντής της εταιρίας (διεύθυνση εργασιών και επενδύσεων και διεύθυνση οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών).

5. Και για να μη νομίσετε ότι τελειώσαμε εδώ, πάμε σε επόμενη σελίδα του ενημερωτικού δελτίου όπου υπάρχει το απόσπασμα: ”Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, θα μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα σχέσεων με επενδυτές (αρμόδιος -καλά το καταλάβατε- ο κ. Ηλίας Μπογδάνος)”(!)(!)(!)

Και δικαίως βέβαια τίθεται το ερώτημα: Τι θα γίνει αν για παράδειγμα ο κ. Μπογδάνος αρρωστήσει για μία εβδομάδα;

Θα πείτε βέβαια ότι το σχήμα αυτό, αν και υπερβολικά συγκεντρωτικό, ενδεχομένως και να αποδίδει. Βλέποντας ωστόσο τα μέχρι τώρα φετινά αποτελέσματα, δύσκολα κάποιος θα συντασσόταν με αυτή την άποψη.

Γιατί από την 1η Ιανουαρίου έως και τη 10η Οκτωβρίου, η Active ήταν η μόνη εκ των δέκα επενδυτικών εταιριών με αρνητική απόδοση της εσωτερικής αξίας της μετοχής της (-1,98%), όταν οι υπόλοιπες εννέα σημείωσαν επιδόσεις μεταξύ του +2,22% και του +15,58% (Alpha Trust Ανδρομέδα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v