Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2006

ΝΟΤΟS: Ο Λαμπρόπουλος, τα κεράσια και το καλάθι

”Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι”. Η φράση αυτή φαίνεται να πηγαίνει… γάντι στην εμπλοκή του κ. Κώστα Λαμπρόπουλου στην περιβόητη πλέον υπόθεση NOTOS COM.

Ένα θέμα αφορά κατ’ αρχήν το ποσοστό που ελέγχει ο ίδιος- έμμεσα ή άμεσα- στη συγκεκριμένη εταιρία.

Διότι πολλά έχουν γραφτεί, κατόπιν σχετικών διαρροών και δηλώσεων, ωστόσο οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι το ποσοστό που ελέγχει, στην καλύτερη περίπτωση, (μαζί με ποσοστά τρίτων φυσικών προσώπων που ενδεχομένως συντάσσονται μαζί του) δεν ξεπερνά το… 4%.

Ενώ αν συνυπολογιστεί το Eikon Fund (καθώς ο κ. Λαμπρόπουλος άλλοτε εμφανίζεται ως εκφραστής μιας κοινής γραμμής, κι άλλοτε δηλώνει αναρμόδιος για τις προθέσεις του fund) το ποσοστό ανεβαίνει κατά μέγιστο κοντά στο 6%, κι όχι στο… 12% που ”ακούγεται”.

Σημειωτέον ότι ένα από τα ιδρύματα που ενίοτε επικαλείται (το Λαμπροπούλειο Ιδρυμα με ποσοστό 3,10%) συγκαταλέγεται ανάμεσα στους βασικούς μετόχους της εταιρίας που υπέβαλλαν τη Δημόσια Προσφορά, κι έτσι με ασφάλεια μπορούμε να πούμε, ότι… δεν συντάσσεται μαζί του.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο κ. Λαμπρόπουλος μπορεί να έχει σειρά προσωπικών λόγων να προσπαθεί να κάνει ”τη ζωή δύσκολη” στην ηγετική ομάδα της NOTOS, στην οποία άλλωστε μετείχε για ένα διάστημα στο παρελθόν. Οι πικρίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις business.

Αρχίζουμε όμως να έχουμε ζωηρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε πραγματικό επιχειρηματικό κίνητρο, ή πρακτικό αντίκρισμα για τον επενδυτή, πίσω από αυτή την ”κόντρα” του κ. Λαμπρόπουλου με την ηγετική ομάδα της NOTOS, μια κόντρα που φαίνεται να στηρίζεται περισσότερο στα λόγια και την καλλιέργεια εντυπώσεων.

Βλέπετε, για τον επενδυτή δεν έχει σημασία αν ο κ. Λαμπρόπουλος επανήλθε με αυτή την υπόθεση στην επικαιρότητα, ή αν έχει γίνει… ”τσιμπούρι” στους βασικούς μετόχους της NOTOS.

Και το λέμε αυτό μιας και ο κ. Λαμπρόπουλος έσπευσε να δηλώσει μεν ότι δεν θα πουλήσει τις μετοχές του (γιατί το τίμημα είναι φθηνό), προσθέτοντας όμως κι ότι δεν προτίθεται να… αγοράσει.

Κι απ’ ότι πληροφορίες έχουμε, οι αγορές μετοχών που γίνονται πάνω από τα 3,54 ευρώ γίνονται από τρίτους ”παίκτες”, που αυτή τη στιγμή απλά ρισκάρουν τη διαφορά των 2-4 λεπτών ανά μετοχή, έχοντας το ασφαλές δίχτυ της Δημόσιας Προσφοράς.

Όταν λήξη όμως η Δημόσια Προσφορά, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v