Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2006

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μια είδηση με ερμηνείες και παρασκήνιο!

Tην περασμένη Παρασκευή το euro2day.gr αποκάλυψε ότι υπήρξε διακοπή της λοταρίας στη Μόσχα (Moscow Olympic Lottery), στην οποία συμμετέχει μετοχικά, αλλά και στο management, η Ιntralot.

Πριν δημοσιεύσουμε την-απόλυτα πραγματική και αδιάψευστη- είδηση ρωτήσαμε εκπρόσωπο της εταιρίας για τους λόγους που οδήγησαν στη διακοπή, χωρίς ωστόσο να λάβουμε κάποια απάντηση, καθώς όπως μας είπαν... ”υπήρχαν προβλήματα στην επικοινωνία με τη Ρωσία”!

Κι έτσι την δημοσιεύσαμε άνευ αιτιολόγησης.

Εκ συμπτώσεως (για όποιον πιστεύει στις συμπτώσεις), την πρώτη εργάσιμη ημέρα που ακολούθησε, την περασμένη Δευτέρα, δεχθήκαμε αίτημα της ίδιας εισηγμένης εταιρίας, της Intralot, για ΑΜΕΣΗ διακοπή του διαφημιστικού της προγράμματος στο euro2day.

Παρότι επρόκειτο για πρόγραμμα ετήσιας διάρκειας με κανονική λήξη στο τέλος του 2006!

Κι αμέσως μετά, δηλαδή προχθές Τρίτη, κατόπιν ερωτήματος των χρηματιστηριακών αρχών βεβαίως, η Intralot απήντησε ότι… ”ολοκληρώθηκε η πιλοτική λειτουργία της Λοταρίας της Μόσχας με επιτυχή ποιοτικά οφέλη”!

Ούτε κουβέντα για το αν ήταν κερδοφόρος ή όχι η λοταρία, όταν οι συνεταίροι της Intralot, η μαλαισιανή εταιρία Tanjong σε δική της τοποθέτηση επί του θέματος στο πρακτορείο Bloomberg, δήλωσε ότι ”εξετάζονται οι κινήσεις που απαιτούνται για να επιτευχθούν διατηρήσιμα κέρδη”.

Γιατί άραγε να ασχολούνται οι Μαλαισιανοί με τα κέρδη αντί να επικεντρώνονται στα... ”επιτυχή ποιοτικά οφέλη” (αλήθεια τι ακριβώς σημαίνει αυτό);

Με αυτή την απορία στο νου μας, ψάξαμε και βρήκαμε την αρχική ανακοίνωση της Intralot για το ίδιο θέμα, την ανάληψη της συγκεκριμένης λοταρίας, στο τέλος του 2004.

Κι εκεί δεν βρήκαμε καμία αναφορά σε ”πιλοτική λειτουργία” και τα τοιαύτα.

Τουναντίον η ανακοίνωση τόνιζε ότι πρόκειται για την ανάληψη της διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, κι έκανε τη διαπίστωση ότι ”αποτελεί την πλέον ανεπτυγμένη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς οι κάτοικοι της Μόσχας διαθέτουν υψηλό εισόδημα σε συνδυασμό με ένα ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον”.

Εκεί βρήκαμε ότι η κοινοπραξία στην οποία μετέχει η Intralot έχει την άδεια μέχρι το 2013 και δικαίωμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ έως το 2008, ότι θα τοποθετούνταν 3.000 τερματικά, ότι η επένδυση ήταν 15 εκατ. ευρώ, κι άλλα διάφορα, μη έχοντα απολύτως καμία σχέση με… πιλοτικές λειτουργίες.

Εκτός κι αν η ρωσική κυβέρνηση τις πολυετείς άδειες και τις αποκλειστικότητες στα τυχερά παιχνίδια τις δίνει… πιλοτικά και δεν το έχουμε καταλάβει!

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι οι αρχές έστειλαν χθες νέα επιστολή στην Intralot, με περαιτέρω ερωτήματα. Και τούτη τη φορά η καλή εταιρία περιορίστηκε να δηλώσει ότι ”οι οικονομικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις από τη διακοπή του έργου, είναι ασήμαντες για τα οικονομικά μεγέθη” της.

ΥΓ: Να θεωρήσουμε λοιπόν ως μια ακόμη... σύμπτωση το ότι αμέσως μετά την κυκλοφορία αυτής της είδησης και της όποιας ”εξήγησής” της, η Intralot έσπευσε να ανακοινώσει τους τζίρους και τα κέρδη της στο… οκτάμηνο (πρωτότυπο ως πρακτική που αιτολογείται βεβαίως από τα καλά οικονομικά στοιχεία) μαζί με την διανομή... προμερίσματος;

ΥΓ2: Εμάς πάντως, το να διακόπτεται η λειτουργία μιας λοταρίας, σε μια περιοχή με 15 εκατ. κατοίκους και μεγάλες τάσεις ανάπτυξης, ένα χρόνο μετά την έναρξή της μόνο ασήμαντο δε μας φαίνεται, από την πλευρά του... business development, σε μια χώρα στην οποία η Intralot (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, τότε και τώρα) φέρεται να έχει μεγάλες βλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v