Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2006

ΑΤΕΡΜΩΝ: Περίεργες κινήσεις σε ”μαγαζί γωνία”!

Διαβάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με έκπληξη για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Alma-Ατέρμων, κυρίως προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ήτοι, για τα 3,68 εκατ. ευρώ για φόρο εισοδήματος και καταλογισθέντος ΦΠΑ παρελθουσών χρήσεων έως το 2004 και τα 3,40 εκατ. ευρώ, ως υπόλοιπο φόρου εισοδήματος 2005 και ΦΠΑ χρήσεων 2005-2006.

Έχουμε δηλαδή κατά τα φαινόμενα μια πολυετή προσπάθεια της εισηγμένης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Και όμως, την ίδια ώρα που ”μάχεται” να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της, σύμφωνα με την πρόσφατη (30 Ιουνίου 2006) έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, η εισηγμένη ”εντός των δύο προηγούμενων χρήσεων ανέλαβε την υποχρέωση βάσει προσυμφώνων, να αποκτήσει συμμετοχές σε δύο εταιρίες του εσωτερικού και μία του εξωτερικού, συνολικής αξίας 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έως την 30ή Ιουνίου του 2006 είχε καταβάλει τα 22,5 εκατ. ευρώ”.

Δηλαδή, σε μία περίοδο που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους ύψους γύρω στα 7 εκατ. ευρώ, έδιναν προκαταβολές 22,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση συμμετοχών σε τρεις εταιρίες, απόκτηση φυσικά που μέχρι τώρα ”βρίσκεται στον αέρα”!

Περίεργα πράγματα...

Το θετικό πάντως για την Alma-Ατέρμων είναι ότι το ”μαγαζί είναι γωνία” οπότε ίσως οι τελευταίες εξελίξεις να επιταχύνουν τις προϋπάρχουσες φημολογίες για στρατηγική συνεργασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v