Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 20 2006

ETE: Η κατάρρευση ενός (ακόμη) σεναρίου

Αλήθεια τι έχουν να πουν τώρα εκείνοι οι ”παράγοντες”, πολιτικοί τε και οικονομικοί, που έσπευσαν να εξυφάνουν τα σενάρια για άλωση της ΕΤΕ από την Citigroup, προεξοφλώντας ότι ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ”έβγαλε μπροστά” την ελληνική τράπεζα (την οποία κατά το ίδιο σενάριο τελικά θα έλεγχε) στην περιοχή της Τουρκίας, για να μην πάρει ο ίδιος παρά έμμεσο ρίσκο στην ”επικίνδυνη χώρα”;

Στην αρχή διέδιδαν ότι ”μετά την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου θα εμφανιστεί η Citigroup”, αφού έτσι θα μαζέψει τα χαρτιά. Τελικά όταν δεν εμφανίστηκε το... ”θηρίο”, συνέστησαν υπομονή!

Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας κατέρρευσε βεβαίως οριστικά, μετά την πρόσφατη αναγγελία εξαγοράς του 20% της τουρκικής Akbank από την ίδια τη Citigroup, έναντι 3,1 δισ. δολαρίων.

Για όσους διέδιδαν όμως το σενάριο με την σιγουριά του ”γνώστη” της πολιτικοοικονομικής ”κουζίνας” του παρασκηνίου, απλά... δεν τρέχει τίποτα.

Έτσι είναι στη χώρα μας. Καθένας λέει – και γράφει- ότι θέλει, ως ”περίπου σίγουρο”, κι αν δεν γίνουν αυτά που υποστηρίζει, ”δεν τρέχει… κάστανο” για την υπόληψη του.

Φόρο πληρώνει;

ΥΓ: Αν δεν γίνει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια μια κίνηση ελέγχου της ΕΤΕ απο τον αμερικανικό τραπεζικό όμιλο (κάτι που δεν θα ήταν παράξενο αν κρίνουμε απ’ όσα συμβαίνουν στη γύρω περιοχή- ασχέτως αν θα ήταν ευχάριστο) θα πουν... ”τους χαλάσαμε τα σχέδια”.

Κι αν γίνει έστω και μετά απο χρόνια, θα πουν... ”θυμάστε που σας τα λέγαμε”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v