Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2006

ΛΥΜΠΕΡΗΣ: Μια... ”παστρική” Δημόσια Προσφορά

Ούτε… προφήτες να ήμασταν.

Θα θυμάστε τα σχόλιά μας για την εξαγορά του ραδιοσταθμού BEST (εταιρία THREE DEE) από την εταιρία ΛΥΜΠΕΡΗΣ, έναντι 5,15 εκατ. ευρώ, όπου πωλητής ήταν ο βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αγοράστριας, κ. Αντώνης Λυμπέρης.

Είχαμε εκφράσει τότε κάποιες απορίες στα θέματα της αποτίμησης τoυ ραδιοσταθμού, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την πρόβλεψη ότι τα χρήματα θα δοθούν για την απόκτηση του ποσοστού 30,0005% που έχει η ελβετική EDIPRESSE LIVRES στη Λυμπέρης, καθώς οι συνεταίροι του κ. Λυμπέρη αποδέχτηκαν ασμένως αυτή την εξαγορά.

Και λέγαμε ότι μπορεί να μας προκύψει και… Δημόσια Προσφορά.

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες, και ως εκ θαύματος, να που ο κ. Αντώνης Λυμπέρης κάνει τώρα Δημόσια Προσφορά για να αποκτήσει το 100% (υποτίθεται) της εταιρίας του.

Και λέμε ”υποτίθεται”, διότι η τιμή που δίνει, 0,85 ευρώ ανά μετοχή, είναι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ από τις τιμές στις οποίες έχει κινηθεί η μετοχή, ολόκληρο το τελευταίο 12μηνο!

Άλλωστε ο κ. Λυμπέρης δήλωσε επίσημα, στο πλαίσιο της Πρότασης, ότι δεν προτίθεται να επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας από το Χρηματιστήριο.

Και μην ξεχνάμε ότι το ποσοστό των Ελβετών, μαζί με το δικό του φτάνει αισίως στο… 80%!

Εμείς λοιπόν υποθέτουμε… βάσιμα ότι η Δημόσια Προσφορά γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να αγοράσει ο κ. Λυμπέρης το ποσοστό των Ελβετών.

Κι αν δείτε την τιμή και τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν οι Ελβετοί, θα δείτε ότι το συνολικό τίμημα για το 30,0005% των Ελβετών θα είναι περίπου 4.9 εκατ. ευρώ, έναντι των 5,15 εκατ. ευρώ που πήρε ο ίδιος ο κ. Λυμπέρης από την εταιρία του, για να της πουλήσει το ραδιόφωνο!

Μιλάμε για πολύ… παστρική μπίζνα!

Υ.Γ.: Το ερώτημα είναι γιατί θα δεχτούν οι Ελβετοί να εισπράξουν μόνο 0,85 ευρώ ανά μετοχή για το ποσοστό που κατέχουν, που δεν είναι και μικρό.

Για… σκεφθείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μήπως ότι ήθελαν να φύγουν και δεν μπορούσαν; Μήπως ότι ήταν εγκλωβισμένοι; Ή μήπως κάτι… άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v