Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2013

ΧΑ: Οι πωλήσεις, οι short θέσεις και η εκτίμηση για εισροές

ΧΑ: Οι πωλήσεις, οι short θέσεις και η εκτίμηση για εισροές

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - SHORT ΘΕΣΕΙΣ: Πωλήσεις από hedge funds που διατηρούν μεγάλες θέσεις σε Πειραιώς και δευτερευόντως σε Alpha εκδηλώθηκαν στο Χ.Α. από την συνεδρίαση της Τρίτης και έπειτα.

Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική προσφορά το τελευταίο δίμηνο, η οποία, αν συνεχισθεί, θα σημάνει το τέλος της περιόδου που το Χ.Α. ανέβαινε εύκολα χάρη και στην απουσία προσφοράς.

Από την άλλη βέβαια, δικαιώνονται τα hedge funds, όπως το Paulson, τα οποία πόνταραν ότι η ζήτηση από emerging θα είναι τέτοια που θα τους επιτρέψει να αρχίσουν τις πωλήσεις πάνω από τις 370 μονάδες του 25άρη.

Μένει να φανεί αν η ζήτηση από emerging funds παραμείνει ισχυρή ώστε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα ή έστω να υπάρξουν διακυμάνσεις μεταξύ 365 με 385 μονάδων του FTSE ASE 25.

Πάντως κάποια από τα hedge funds άρχισαν να δημιουργούν αξιοσημείωτες short θέσεις σε τραπεζικούς τίτλους.

 

ΕΙΣΡΟΕΣ-MSCI: Εισροές, που προσεγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ, έχουν διενεργηθεί στο Χ. Α από emerging funds σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι εισροές θα συνεχισθούν και ότι συνολικά θα τοποθετηθούν στο Χ.Α. από παθητικής και ενεργητικής διαχείρισης Αμοιβαία Κεφάλαια Αναδυόμενων Αγορών κεφάλαια άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v