Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2013

Τέσσερις τραπεζίτες «θέλουν» την IBG- H Μrs Fosun και τα Folli

Τέσσερις τραπεζίτες «θέλουν» την IBG- H Μrs Fosun και τα Folli

IBG: Ούτε ένας, ούτε δύο. Τέσσερις τραπεζίτες ακούγεται ότι κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι, επιδιώκοντας τη δημιουργία κοινού σχήματος για να διεκδικήσει την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος (IBG).

Στόχος τους να βάλουν 10 εκατ. ευρώ οι ίδιοι και να βρουν επενδυτές για τα υπόλοιπα απαιτούμενα κεφάλαια.

Πρωτεργάτης της κίνησης είναι ο κ. Απ. Ταμβακάκης, ο οποίος ξέρει καλά την Επενδυτική Τράπεζα από το προηγούμενο εγχείρημα πώλησης που έληξε άδοξα με την απόσυρση ενδιαφέροντος των Calamos Investments και Ντιν Μητρόπουλος.

 

FOLLI FOLLIE. Μέχρι πρότινος η προσέλκυση επενδύσεων βασιζόταν αποκλειστικά στα «στοιχεία» και στις μελλοντικές αποδόσεις. Κάποιες φορές ωστόσο μπορεί να βοηθάει και η πειθώ, ιδίως όταν προέρχεται από μια γυναίκα.

Στην Κινέζα Wang Jinyuan, άγνωστη στα καθ' ημάς, αποδίδεται η επιλογή επένδυσης της Fosun στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie. Αυτό τουλάχιστον εξομολογήθηκε ο πιο πλούσιος άνδρας της Σανγκάης, ο επικεφαλής της Fosun, Guo Guangchang, στην κινεζική εφημερίδα Want Daily.

Η κυρία Wang Jinyuan, πρώην δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, είναι η σύζυγος του Κινέζου μεγιστάνα. Πέραν των παραπάνω, αγαπά τα επώνυμα αξεσουάρ, γεγονός που την ώθησε να προτείνει την επένδυση του συζύγου της στην ολοένα κι αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρία στην Κίνα. Σύμφωνα με τον Guo Guangchang «η σύζυγός μου είναι άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης και ό,τι της αρέσει θα πρέπει να είναι καλό».

Φανταζόμαστε βέβαια ότι η πρόσφατη επένδυσή του μέσω της Fosun σε μία ακόμη ελληνική εταιρεία, τη φαρμακευτική Σellas, συμφωνία ύψους 388 εκατ. ευρώ, δεν είναι εισήγηση της συζύγου του.

Για αρκετές ωστόσο κινήσεις του, cherchez la femme...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v