Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2014

Γιατί η κυβέρνηση ποντάρει στη Eurobank

Γιατί η κυβέρνηση ποντάρει στη Eurobank

Κομβική εξέλιξη για τη στρατηγική της κυβέρνησης τους επόμενους πέντε-έξι μήνες είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Eurobank.

H κυβέρνηση ποντάρει αφενός στις θετικές εντυπώσεις που θα δημιουργήσει διεθνώς η εισροή ξένων κεφαλαίων ως και 2,5 δισ. ευρώ για να καλυφθεί η αύξηση της Eurobank, αφετέρου στο γεγονός ότι το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ θα παραμείνει αλώβητο και επομένως θα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Το οικονομικό επιτελείο δηλώνει, όπως ακούμε, αισιόδοξο για το αποτέλεσμα, καθώς το ενδιαφέρον των Αμερικάνων επενδυτών παραμένει αμείωτο.

Θυμίζουμε ότι το Fairfax, το Third Point, το Apollo καθώς και ένα fund συμφερόντων του G. Soros διενεργούν έλεγχο αποτίμησης της Eurobank και είναι πιθανόν να υποβάλουν όλα δεσμευτικές προσφορές.

Το τελικό ύψος της αύξησης που θα χρειασθεί η τράπεζα θα κριθεί από το αν θα γίνει δεκτό από την τρόικα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αύξηση του ποσοστού του αναβαλλόμενου φόρου που προσμετράται στα βασικά εποπτικά κεφάλαια.

Κλειδί βέβαια παραμένει η δυνατότητα να διενεργηθεί η αύξηση με όρους αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v