Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 2 2014

«Tips» για Eurobank και Πειραιώς

«Tips» για Eurobank και Πειραιώς

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Παρουσίαση σε εγχώριους θεσμικούς έχει σήμερα η Πειραιώς στο πλαίσιο της προεργασίας για τη δημόσια προσφορά που θα διενεργήσει στην Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό η Πειραιώς, παρότι κάλυψε το σύνολο της ΑΜΚ από την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, θα προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή και στην εγχώρια αγορά προκειμένου να αντλήσει ποσό ως 175 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια εγγραφή αναμένεται να διενεργηθεί μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Ε.Κ. και το Χ.Α.

 

EUROBANK: Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της τράπεζας για τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αύξηση κεφαλαίου.

Με βάση τον νέο νόμο, απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 9 ημερών για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης από την απόφαση του Δ.Σ.

Αυτό σημαίνει ότι αν το Δ.Σ. συνεδριάσει την Παρασκευή η γενική συνέλευση μπορεί να συγκληθεί στις 14 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα βιβλίου προσφορών για τους anchor investors σε προκαθορισμένο, όπως αποκάλυψε το Euro2day, εύρος τιμής, που θα ορισθεί από το ΤΧΣ, βάσει του εύρους εύλογης αξίας.

Η τιμή που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών θα αποτελέσει και την τιμή της δημόσιας εγγραφής, η οποία θα ακολουθήσει. Στόχος της τράπεζας και του ΤΧΣ είναι η ΑΜΚ να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 15 Μαΐου.

Το ΤΧΣ ανέθεσε ήδη στη Lazard και στη Morgan Stanley τις εκθέσεις αποτίμησης.

ΥΓ.: Καμία ουσιαστική τροποποίηση δεν επήλθε στο νέο θεσμικό πλαίσιο για το ΤΧΣ και την ιδιωτικοποίηση των συστημικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της συζήτησης του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v