Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2014

Η IBG, ο Σαράντης και ο... Μπαλτάκος

Η IBG, ο Σαράντης και ο... Μπαλτάκος

IBG: Πρόθεση της κυπριακής πλευράς είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της IBG (Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος) πριν από το τέλος της χρονιάς και ενδεχομένως προς αυτήν την κατεύθυνση να έχουν συμβάλει και οι σχετικές πιέσεις της τρόικας.

Πάντως, στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου να έχει βρεθεί ο σύμβουλος πώλησης (έχει βολιδοσκοπηθεί τουλάχιστον ένας μεγάλος ξένος οίκος), μέχρι τον Ιούνιο να έχουν κατατεθεί προσφορές και η τελική υπογραφή να πέσει μέσα στη χρονιά.

ΥΓ:. Για την υπόθεση της πώλησης της Λαϊκής ΑΕΔΑΚ σας έχουμε ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό (βλέπε σχετικό δημοσίευμα της 21ης Φεβρουαρίου) πως πήγε στον κ. Αντώνη Γκιούρα.

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σημαντική συσχέτιση μεταξύ ιδιωτικής κατανάλωσης και πολιτικού κλίματος προκύπτει μέσα από την πορεία των πωλήσεων του ομίλου Σαράντη στην εγχώρια αγορά (τα πολλά και γνωστά brand names της εισηγμένης αποτελούν ένα πολύ καλό δείγμα για την εκάστοτε πορεία της συνολικής αγοράς):

Καλά στοιχεία το τελευταίο τρίμηνο του 2013, διψήφιο ποσοστό πτώσης τις πρώτες πενήντα ημέρες της φετινής χρονιάς, αρκετά καλύτερη εικόνα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το ποσοστό πτώσης στο τρίμηνο να είναι μονοψήφιο.

Σε κάθε περίοδο όπου αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους.

Να δούμε τώρα αν θα έχει επίπτωση η «υπόθεση Μπαλτάκου» ή θα ξεχαστεί μέσα τις επόμενες 3-4 μέρες.

ΥΓ.: Δεν υπάρχει σήμερα δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών από την εταιρεία, καθώς η μετοχή έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ανώτατο όριο των 6 ευρώ που είχε ορίσει η σχετική γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v