Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2014

Η εύλογη αξία της ΕΤΕ και ρόλος της Πανγαία στη C.A. Leasing

Η εύλογη αξία της ΕΤΕ και ρόλος της Πανγαία στη C.A. Leasing

ΕΘΝΙΚΗ: Μελέτη για τον προσδιορισμό της εύλογης αξίας της Εθνικής θα ζητήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από δύο ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς οίκους.

Η μελέτη θα κατατεθεί στο ΤΧΣ πριν από τη γενική συνέλευση της 10ης Μαΐου και εφόσον η τιμή διάθεσης που θα προκύψει από την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό είναι εντός του εύρους των δύο εκθέσεων, το Ταμείο θα ψηφίσει την αύξηση κεφαλαίου έως 2,75 δισ.

Η παραπάνω διαδικασία επιβάλλεται από το προσφάτως ψηφισθέν νομοθετικό πλαίσιο και ακολουθήθηκε τόσο στην περίπτωση της Eurobank, όσο και σε αυτές των Πειραιώς και Alpha παρότι δεν είχε ψηφισθεί ακόμη ο νόμος.

Η Εθνική όπως προηγουμένως η Πειραιώς και η Alpha προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου με βάση τον νόμο 2190.

 

CREDIT AGRICOLE LEASING - ΠΑΝΓΑΙΑ: Σε συνεργασία με την κατά 66% θυγατρική της, Εθνική Πανγαία, και εταιρεία συνδεόμενη με την Deutsche Bank, διεκδικεί την εξαγορά της Credit Agricole Leasing ή του χαρτοφυλακίου της η INVEL.

Η ανάμιξη της Εθνικής Πανγαία γίνεται για τα φορολογικά πλεονεκτήματα που έχουν οι ΑΕΕΑΠ και προφανώς θα αφορά λειτουργικά ακίνητα επί των οποίων διαθέτει εξασφαλίσεις λόγω δανεισμού η Εμπορική Leasing.

Στην περίπτωση που το σχήμα INVEL - Πανγαία - Deutsche Bank πλειοδοτήσει στη φάση των δεσμευτικών προσφορών, ενισχύεται το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου από την Πανγαία. Πριν ή μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v