Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2014

Καρέ ξένων επενδυτών στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Καρέ ξένων επενδυτών στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τέσσερις σημαντικούς διεθνείς επενδυτές οι οποίοι τοποθέτησαν στην Ελλάδα φρέσκα κεφάλαια προσέλκυσε τους τελευταίους μήνες ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με όπλο την παρουσία του στον χώρο της ενέργειας, καθώς και σε νέους τομείς όπως τα ΣΔΙΤ (οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα).

Η διοίκηση του κατασκευαστικού - ενεργειακού ομίλου, μετά το χθεσινό μνημόνιο συναντίληψης (MoU) με την TAQA, την κρατική εταιρεία ενέργειας του Αμπού Ντάμπι, έφτιαξε καρέ διεθνών εταίρων, οι δύο από τους οποίους προέρχονται από τον Κόλπο. Είχαν προηγηθεί σημαντικές συμφωνίες με τρεις άλλους διεθνείς επενδυτές, κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Η αρχή έγινε με την Qatar Petroleum η οποία προχώρησε στην απόκτηση του 25% της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ΗΡΩΝ ΙΙ. Ακολούθησε ο αμερικανικός όμιλος York Capital ο οποίος επένδυσε περί τα 100 εκατ. ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η συμφωνία με την κορεατική LG, σε συνεργασία με την οποία η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναλαμβάνει την ανάπτυξη και τη διαχείριση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Οι Κορεάτες δεν είναι απλοί συνέταιροι στο σχήμα, αλλά και επενδυτές.

Θα καλύψουν, μάλιστα, τη συμμετοχή τους μέσω δανεισμού από κορεατική τράπεζα. Το συνολικό ύψος του έργου προσεγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ και το 50% θα καλυφθεί από τους ιδιώτες μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v