Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2014

Σφηνάκια για Eurobank, Alpha Bank και Compucon

Σφηνάκια για Eurobank, Alpha Bank και Compucon

EUROBANK: Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε την Παρασκευή στον τίτλο από long term επενδυτές που δεν είχαν καταφέρει να πάρουν όσες μετοχές ήθελαν κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Χαρτοφυλάκια όπως αυτά των Pimco, Halifax, Wellington πήραν μόλις το ένα τρίτο των προσφορών που υπέβαλαν στη δημόσια εγγραφή και επιδιώκουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους με αγορές από το ταμπλό.

 

ALPHA BANK: Κινήσεις stop loss ενεργοποιήθηκαν την Παρασκευή καθώς η τιμή της μετοχής έφθασε στα επίπεδα της πρόσφατης τιμής διάθεσης (0,65 ευρώ).

Η ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών παίζει επίσης τον ρόλο της καθώς διενεργούνται αναδιαρθρώσεις θέσεων σε τραπεζικούς τίτλους.

Άρα βγαίνει προσφορά...

 

COMPUCON: Σε μια εταιρεία που σήμερα αποτιμάται μόλις προς 236 χιλιάδες ευρώ, ο βασικός της μέτοχος (Βασίλης Θωμαΐδης) θα καταβάλει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,851 εκατ. ευρώ, αγοράζοντας τις νέες μετοχές προς 1,82 ευρώ, όταν η τρέχουσα τιμή του τίτλου (συνυπολογιζόμενου και του reverse split που θα ακολουθήσει, 1 νέα αντί 11 σημερινών) δεν υπερβαίνει το 0,21 ευρώ...

Προφανώς, ο βασικός μέτοχος βάζει το χέρι στην τσέπη (δύσκολα θα δούμε κάποιον άλλο μέτοχο της εταιρείας να πράττει αναλόγως), προκειμένου να διασώσει την εισηγμένη, τα ίδια κεφάλαια της οποίας στις 31/12/2013 ήταν αρνητικά (-2,89 εκατ. ευρώ) και ο δείκτης κυκλοφοριακής της ρευστότητας χαμηλότερος της μονάδας.

Το ζητούμενο βέβαια είναι το κατά πόσον η εισηγμένη μπορεί να σωθεί.

Απέναντι σ' αυτό το ερώτημα, η Compucon έχει ρυθμίσει τον δανεισμό της με τις τράπεζες και σημείωσε πέρυσι θετικό EBITDA (+515 χιλ. ευρώ) παρά τον πολύ χαμηλό της κύκλο εργασιών (1,77 εκατ. ευρώ).

Επιπλέον, τα κεφάλαια της ΑΜΚ θα βελτιώσουν τη ρευστότητα και θα περιορίσουν ως έναν βαθμό το κόστος χρηματοδότησης.

Αν τώρα αποδώσουν και οι προσπάθειες της εταιρείας για πωλήσεις των νέων προγραμμάτων κεντητικού λογισμικού που έχει λανσάρει στις αγορές του εξωτερικού, τότε πολύ πιθανόν τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v