Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2014

Μάχη για να μείνουν οι Γάλλοι στην κούρσα του... Ιπποδρόμου

Μάχη για να μείνουν οι Γάλλοι στην κούρσα του... Ιπποδρόμου

Να κρατήσουν τον γαλλικό όμιλο PMU στο παιχνίδι διεκδίκησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος προσπαθούν αρκετοί παράγοντες του ιπποδρόμου, καθώς γνωρίζουν πως τυχόν αποχώρηση των Γάλλων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε λουκέτο του οργανισμού (ΟΔΙΕ).

Το λουκέτο φαντάζει σφόδρα πιθανό με δεδομένο πως στον διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) θα μείνει μόνο ένας υποψήφιος, η Intralot, και έτσι ενδέχεται να ακυρωθεί. Η Intralot, όπως έγραψε το Euro2day.gr, έχει απαιτήσεις περί τα 25 εκατ. από τον ΟΔΙΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι ζητούν εύλογο ύψος για το μηνιαίο μίσθωμα που θα πληρώνει στο Δημόσιο ο διοργανωτής των ιπποδρομιών που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Υποστηρίζουν πως τα 500.000 ευρώ τον μήνα που ζητούν οι σύμβουλοι του Ταμείου είναι πολλά και ζητούν μίσθωμα που συνδέεται με τον τζίρο του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Στην PMU επικαλούνται κοινοτική οδηγία με βάση την οποία μια σύμβαση ενοικίασης πρέπει να εναρμονίζεται με τις ισχύουσες τιμές της αγοράς και επισημαίνουν πως οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ υπήρξαν... βασιλικότεροι του βασιλέως.

Με βάση ρύθμιση που εντάχθηκε στον νόμο για τους πλειστηριασμούς στις αρχές του έτους έχει δοθεί παράταση ζωής στον ΟΔΙΕ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε ο διαγωνισμός, τότε ο οργανισμός τίθεται σε εκκαθάριση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v