Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2014

Ο Αστέρας και ο μαραθώνιος των 15 μηνών

Ο Αστέρας και ο μαραθώνιος των 15 μηνών

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναμένεται να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμφωνία εξαγοράς του Αστέρα Βουλιαγμένης από το επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν κρατικά επενδυτικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, αλλά και η τουρκική Dogus.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Τράπεζας, οι επενδυτές που υπέβαλαν την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ θα υπογράψουν τη σχετική συμφωνία μετά την έγκριση του Ελεγκτικού.

Τότε θα αρχίσει ο αγώνας δρόμου, καθώς μέσα σε 15 μήνες από την υπογραφή πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει οριστικά το deal.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η έκδοση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ μέσω της οποίας θα αποκτήσει ποσοστό μετοχών το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με εισφορά σε είδος.

Το Ταμείο θα εισφέρει ακίνητο που κατείχε ο ΕΟΤ.

Αν παραβιαστεί το χρονοδιάγραμμα, το επενδυτικό σχήμα διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί, πάντως, να παρατείνει την περίοδο των 15 μηνών για άλλους 9 μήνες, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v