Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2014

Σφηνάκια για Αττική Οδό και Enterprise Greece

Σφηνάκια για Αττική Οδό και Enterprise Greece

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Προ ημερών δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ απόφαση με την οποία η Αττική Οδός εξαιρείται από την υποχρέωση υποβολής και θεώρησης στην αρμόδια ΔΟΥ μηνιαίων καταστάσεων συμφωνητικών που καταρτίζει με τους συνδρομητές-πελάτες της και αφορούν την εξυπηρέτησή τους μέσω της Αττικής Οδού.

Ο λόγος είναι οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η εταιρεία με την υφιστάμενη διαδικασία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των συνδρομητών-πελατών της. Για την Ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το σχετικό αίτημα η εταιρεία το είχε υποβάλει στις 10 Απριλίου, ενώ η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου.

 

ENTERPRISE GREECE: Μπορεί η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που ερμηνεύει το συγκεκριμένο τραγούδι, να αναζητά φθηνότερο και μικρότερο σπίτι στο κέντρο, δεν συμβαίνει το ίδιο με το Enterprise Greece που ψάχνει και μάλλον βρήκε νέο ακίνητο για να στεγαστεί, γιατί το προηγούμενο δεν μπορεί να χωρέσει όλο το προσωπικό του.

Ο φορέας, που είναι υπεύθυνος για την προσέλκυση επενδύσεων και για τις εξαγωγές, χρειάζεται μεγαλύτερο ακίνητο μετά τη συνένωση Invest in Greece και ΟΠΕ, το οποίο και έχει βρει. Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της Κολοκοτρώνη και ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο για τη χρήση καταστημάτων, ημιώροφο και τέσσερις ορόφους, συνολικού εμβαδού επιφάνειας 5.288,14 τ.μ.

Βέβαια κατά πόσον το Enterprise Greece θα νοικιάσει το συγκεκριμένο ακίνητο εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση για το τίμημα.

Το ταβάνι που έχει τεθεί από τον φορέα είναι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να μην ξεπεράσει τα 12 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο μίσθωμα ανά τετραγωνικό μέτρο που καταβάλλει αυτήν τη στιγμή για μικρότερης έκτασης επιφάνεια. Σήμερα η εταιρεία στεγάζεται σε χώρους επιφάνειας 1.020 τ.μ. που νοικιάζει στο Σύνταγμα και επιβαρύνεται με μίσθωμα 12.265 ευρώ μηνιαίως.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν τελικά το Enterprise Greece νοικιάσει το νεοκλασικό προς 12 ευρώ το τ.μ. τότε το μηνιαίο ενοίκιο θα φθάσει στα 63.000 ευρώ, δηλαδή θα υπερτετραπλασιαστεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v