Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2014

Οι αλλαγές σκυτάλης στον ΟΤΕ και τα νέα δάνεια της ΕΤΕ

Οι αλλαγές σκυτάλης στον ΟΤΕ και τα νέα δάνεια της ΕΤΕ

ΟΤΕ: Ο σηματωρός του 25άρη αποτελεί και ένα κλασικό παράδειγμα της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων που λαμβάνει χώρα στο Χ.Α. από τον περασμένο Μάρτιο.

Στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Capital μείωσαν, όπως ακούμε, τη θέση τους, διενεργώντας τον βασικό όγκο των πωλήσεων πριν από το Πάσχα.

Στον αντίποδα, ακέραιη κράτησε τη θέση του το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Νορβηγίας, το οποίο ενδέχεται να αποτελεί το μεγαλύτερο θεσμικό επενδυτή, αυτήν τη στιγμή, στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού μετά και τις κινήσεις της Capital.

Η Πειραιώς, η οποία στο τέλος του 2013 είχε περίπου 3,5 εκατ. μετοχές ΟΤΕ, μείωσε ελαφρώς τη θέση της στο πλαίσιο της σταδιακής ρευστοποίησης χαρτοφυλακίου επενδύσεων, που επιβάλλει η DG Comp.


ΕΤΕ - ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Αύξηση των χορηγήσεων στη ναυτιλία φέτος θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της πρόσφατης αύξησης.

Η Εθνική προτίθεται να αυξήσει τις χορηγήσεις της σε «διαπιστευμένους πελάτες της και με αυστηρά κριτήρια ποιότητας εξασφαλίσεων και ποσοστού συμμετοχής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Ενημερωτικό.

Στις 31/3 το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Εθνικής ανήλθε σε 1,98 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 340 εκατ. ευρώ προέρχονται από την FBB και την Probank.

Τα δάνεια στη ναυτιλία αντιπροσωπεύουν το 11,4% του εγχώριου χαρτοφυλακίου εταιρικών χορηγήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v