Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2014

Ψάρια... «under pressure» και μέσω Τουρκίας

Ψάρια... «under pressure» και μέσω Τουρκίας

Επίκαιρο όσο ποτέ είναι το τραγούδι των Queen και David Bowie "Under Pressure", που ηχογραφήθηκε το 1981 και κυκλοφόρησε το 1982, περίοδο κατά την οποία γεννιόταν ο κλάδος των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών.

Και λέμε επίκαιρο γιατί ο κλάδος, πέρα από τα όποια χρηματοοικονομικά προβλήματα εντός έδρας, λόγω των υπέρογκων δανείων, βρίσκεται υπό πίεση και για έναν άλλο λόγο. Οι Τούρκοι ψαράδες όχι μόνο απειλούν ανοικτά την πρωτοκαθεδρία των Ελλήνων, και όπως εκτιμούν ξένοι αναλυτές είναι θέμα χρόνου να πάρουν κεφάλι, αλλά πιέζουν και προς τα κάτω τις τιμές.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Kontalis AS σε συνέδριο του κλάδου, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, οι μέσες τιμές και στα δύο είδη του κλάδου, ήτοι λαβράκι και τσιπούρα, έχουν υποχωρήσει κατά €0,80 το κιλό από τον Ιούνιο του 2013.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο εκτός από την παρουσίαση των στοιχείων από την Kontalis, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του επικεφαλής των ισπανικών εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας Javier Ojeda, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του να ενωθούν και να καινοτομήσουν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Όπως μεταδίδει το undercurrentnews.com, ο Ojeda προειδοποίησε τις ισπανικές εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας ότι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι ίδιες αντί να περιμένουν για βοήθεια από την κυβέρνηση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Κατόπιν όλων αυτών, αναμένονται (σήμερα;) και τα αποτελέσματα των εταιρειών της ιχθυοκαλλιέργειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v