Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2014

Ιδιωτικές κλινικές: Άκουσαν τα ίδια, αλλά... στα ελληνικά!

Ιδιωτικές κλινικές: Άκουσαν τα ίδια, αλλά... στα ελληνικά!

Καμιά ουσιαστική είδηση δεν προέκυψε από τη συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών με το νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο τελευταίος, άφησε κάποιο ανοιχτό παράθυρο για το 2015 (μέχρι τότε, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει), ενώ σε ό,τι αφορά τα καυτά ζητήματα, ήταν προσεκτικός και απέφυγε... τις κακές λέξεις.

Έτσι αντί να μιλήσει για rebate και claw back, που έλεγε ο προκάτοχός του Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σε «εκπτώσεις» και σε «κλειστούς προϋπολογισμούς ανά πάροχο»...

Επί της ουσίας δηλαδή, ο νέος υπουργός δεν άλλαξε στάση και τώρα η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών θα παιχτεί σε δύο μέτωπα.

Πρώτον, στο κατά πόσον οι ιδιωτικές κλινικές θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας.

Και δεύτερον, στο περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα του claw back, μετά την προσφυγή των ιδιωτικών κλινικών από το 2013.

Κύκλοι της αγοράς προβλέπουν πως η απόφαση θα δικαιώσει τις κλινικές τουλάχιστον στο κομμάτι της αναδρομικότητας, καθώς δεν μπορεί το κράτος να αλλάζει ήδη υφιστάμενη συμφωνία με αναδρομική ισχύ. Αντίθετα, θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να δικαιωθεί το δημόσιο στο υπόλοιπο κομμάτι του ζητήματος.

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v