Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2007

Οι ”συστάσεις” προς ΕΛΠΕ, ΠΕΤΖ και... ΔΑΑ

Σε συστάσεις προς τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, που αφορούν στη λεγόμενη ”βέλτιστη πρακτική” (ή ”best practice” για τους... αγγλομαθείς), προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες το Χρηματιστήριο Αθηνών, ζητώντας να αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.



Η διοίκηση του Χ.Α. με επιστολή της επισήμανε ότι καλό θα είναι τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη της συνεδρίασης προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Και με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από πλευράς ΕΛΠΕ στη μιάμιση προχθές το μεσημέρι.

Είπαμε, όσο πάει γίνονται πιο σωστά και πιο αυστηρά τα πράγματα στη Σοφοκλέους...

Υ.Γ. 1: Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες να δέχονται να μοιραστούν με άλλους πιστωτές τα ενέχυρα που έχουν στη θυγατρική της Ν. Αφρικής, προκειμένου να προχωρήσει το deal ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ - WAVIN.

Ωστόσο η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Απομένει να πειστεί τουλάχιστον μία από τις μεγάλες πιστώτριες τράπεζες και 1-2 από εκείνες που έχουν μικροποσά, γι’ αυτό και θέλουν... αναίμακτο exit.

Έτσι λένε ”φιλικά προσκείμενες” στην εταιρία πηγές, κι εμείς αναμένουμε στο... ακουστικό μας, ώσπου να ακούσουμε επισήμως τα ευχάριστα.

Υ.Γ. 2: Αλλαγές που ίσως έχουν ιδιαίτερη σημασία στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Όπως λένε εγκυρότατες πληροφορίες, οι Γερμανοί της Hochtief προτείνουν τον Έλληνα αναπληρωτή γενικό διευθυντή, κ. Γιάννη Παράσχη, για την αντικατάσταση του νυν γενικού διευθυντή κ. Van Der Meer, η θητεία του οποίου λήγει σύντομα.

Προφανέστατα την τοποθέτηση αποδέχεται και το υπουργείο Μεταφορών, οπότε θα πρέπει να θεωρείται θέμα σύντομου χρόνου η επίσημη ανακοίνωση.

Το ”καλό κλίμα” ωστόσο μεταξύ των δύο πλευρών ενδεχομένως να σημαίνει πολλά, τόσο για το ενδεχόμενο εισαγωγής του ”Ελευθέριος Βενιζέλος” στο Χ.Α. όσο και για άλλα... ”συμβατικά θέματα”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v