Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2014

Οι μνηστήρες της NBGI και το ασφαλιστήριο του ΤΧΣ

Οι μνηστήρες της NBGI και το ασφαλιστήριο του ΤΧΣ

NBGI: Με την κατάθεση περισσότερων από επτά δεσμευτικών προσφορών προχωρά η διαδικασία πώλησης του private equity της Εθνικής Τράπεζας.

Ηχηρά ονόματα όπως funds των Goldman Sachs και Deutsche Bank αλλά και το private equity Kohler Capital ακούμε ότι υπέβαλαν προσφορές για το σύνολο των δραστηριοτήτων της NBGI.

Προσφορές υποβλήθηκαν και για επιμέρους δραστηριότητες από σπίτια όπως η Graphite Capital.

Αν οι πηγές μας είναι σωστές, οι προσφορές είναι υπό την αίρεση της παροχής δυνατότητας αποτίμησης των βασικών επενδύσεων που έχουν διενεργήσει τα funds της NBGI.

Άρα, θα συνταχθεί short list, αλλά η διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης δεν φαίνεται σύντομη...

ΤΧΣ: Πολύς θόρυβος έγινε για το ασφαλιστήριο που καλύπτει τα στελέχη αλλά και όλο το προσωπικό του ΤΧΣ έναντι αστικής ευθύνης σε τρίτους.

Για το θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή γιατί συνάπτεται ασφάλιση έναντι αστικής ευθύνης αφού υπάρχει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που καλύπτει τα μέλη του ΤΧΣ για τυχόν απαιτήσεις από ενέργειές τους.

Όπως διευκρινίζει το Ταμείο, αφενός το ασφαλιστήριο υπήρχε και ανανεώθηκε, αφετέρου πρόκειται για συνήθη πρακτική στον ιδιωτικό τομέα και το Ταμείο είναι ΝΠΙΔ.

Κοντολογίς το ΤΧΣ καλύπτεται ακόμη και για την περίπτωση όπου το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο κριθεί ακυρωτέο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v