Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2007

ΝΕΛ, Βεντούρης και ολίγος Πετζετάκις

Μήπως έχουν χαλαρώσει τώρα τελευταία οι Αρχές αναφορικά με τις διευκρινίσεις που ζητούν από τις εισηγμένες; Πρόσφατα είχαμε αναφέρει την περίπτωση της Πετζετάκις που ανακοίνωσε την πώληση θυγατρικής και κάποια στοιχεία σε σχέση με το τίμημα, χωρίς όμως να αναφέρει ποιος ήταν ο... αγοραστής!

Προ ημερών είχαμε το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο κρούσμα.

Η ΝΕΛ ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο για την πώληση των πλοίων ”Αίολος Κεντέρης” και ”Παναγία Πάρου” αναφέροντας ότι το τίμημα θα ανέλθει σε περίπου 85 εκατ. ευρώ, δεν θεώρησε όμως σκόπιμο να αναφέρει την ταυτότητα των αγοραστών.

Να σημειώσουμε σχετικά, μια και το κοιτάξαμε, ότι σε όσες περιπτώσεις πώλησης πλοίων έχουν υπάρξει από πλευράς Μινωικών, Attica και Blue Star μαζί με το τίμημα της εκάστοτε συμφωνίας αναφερόταν και η ταυτότητα του εκάστοτε αγοραστή.

Υπάρχει άραγε κανένα ”σύμφωνο εμπιστευτικότητας” μεταξύ της ΝΕΛ και των ”προσυμφωνημένων” αγοραστών;

Γιατί εάν υποθέσουμε ότι είναι έτσι, τότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιαστεί η εταιρία να ανακοινώσει τα περί πώλησης και κυρίως τα περί τιμήματος, πριν ολοκληρώσει τη συμφωνία της.

Υ.Γ.: Πολύ μας έχει εντυπωσιάσει η δημοσιότητα που έχουν λάβει οι δικαστικές ενέργειες του κ. Απ. Βεντούρη σε ό,τι αφορά τα λογιστικά της HSW.

Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι πώς είναι δυνατόν από τη μια ο κ. Βεντούρης να αποκαλεί την εταιρία Εnron(!) και από την άλλη να προσπαθεί να την... αγοράσει και να γκρινιάζει ότι δεν του τη δίνουν, παρότι έφτασε να προσφέρει (η ΝΕΛ) έως και 3,5 ευρώ ανά μετοχή.

Πολύ δε περισσότερο όταν ο ένας από αυτούς που καταγγέλλει για τα –κατ’ αυτόν– λογιστικά μαγειρέματα είναι αυτός που κατάφερε να πάρει την εταιρία δίνοντας ίσως λιγότερα (αλλά… μετρητοίς και αμέσως!), δηλαδή ο κ. Π. Λασκαρίδης.

Μήπως τελικά για τους μύδρους που εξαπολύει o κ. Βεντούρης φταίει το γεγονός ότι ο κ. Λασκαρίδης και όχι ο ίδιος απέκτησε τον έλεγχο της HSW;

Διότι αν θυμόμαστε καλά, όλη αυτή η ιστορία είχε τεθεί αρκετά παλαιότερα από την πλευρά Βεντούρη – Αγαπητού ενώπιον της Γ.Σ. της HSW, η οποία όμως ουδόλως υιοθέτησε τις απόψεις τους.

Έπειτα άρχισαν τα κονταροχτυπήματα για το ποιος θα πάρει το μαγαζί, κι όταν κατέστη προφανές ότι ο κ. Λασκαρίδης πήρε την πλειοψηφία και η HSW παίρνει τον δρόμο του Χ.Α., ο κ. Βεντούρης ξαναξεσπάθωσε.

ΥΓ2: Επί των ανωτέρω, λάβαμε από τη ΝΕΛ Δελτίο Τύπου έξι σελίδων, το περιεχόμενο του οποίου (δεδομένου του ύφους, της φρασεολογίας και της έλλειψης ουσιαστικών απαντήσεων επί των σχολίων μας) το καθιστά ανάξιο δημοσίευσης και απάντησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v