Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2007

Intralot: Το ”φέσι” και ο... πωλών τοις μετρητοίς

Μπορεί η Intralot να κινήθηκε με ταχύτητα… αραμπά όσον αφορά στην ενημέρωση των επενδυτών για τις εξελίξεις στην τουρκική θυγατρική της Inteltek, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, κ. Κ. Αντωνόπουλο, όσον αφορά στις προσωπικές του κινήσεις.

Και εξηγούμαστε. Στις 22 Ιανουαρίου η Intralot παραδέχεται για πρώτη φορά με ανακοίνωσή της ότι υπάρχει θέμα όσον αφορά στο προκαθορισμένο στοίχημα που διαχειρίζεται στην Τουρκία η θυγατρική της (κατά 49%) Inteltek.

Το θέμα αποκάλυψε για πρώτη φορά στις 7 Δεκεμβρίου του 2005 το Euro2day χωρίς η Intralot να προχωρήσει έγκαιρα σε αναλυτική ενημέρωση για τις πιθανές επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη.

Η εταιρία δεν στέκεται στις επιπτώσεις από το διαφαινόμενο ”τουρκικό φέσι” ούτε στην ανακοίνωση της 22ας Ιανουαρίου.

Για να διασκεδάσει όμως τις ανησυχίες της αγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δηλώνει δύο ημέρες μετά στο Reuters: ”Έχω εμπιστοσύνη ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να θεραπεύσει τα όποια προβλήματα στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Gtech και του τουρκικού δημοσίου”.

Και συμπλήρωνε: ”Σε κάθε περίπτωση, η Inteltek και η μέτοχος Intralot έχει δικαίωμα να αποζημιωθεί για διαφυγόντα κέρδη, όπως προβλέπει η τουρκική νομοθεσία”. Ερωτώμενος δε για το ύψος της αποζημίωσης την εκτίμησε σε ”εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια”.

Πριν αλέκτωρα φωνήσαι όμως, ο ίδιος ενεργώντας επενδυτικά φαίνεται ότι σκέφτηκε το... ”κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει”.

Έτσι την 1η Φεβρουαρίου προτίμησε να πουλήσει 100 χιλιάδες μετοχές Intralot στα 26,70 ευρώ ανά μετοχή, εισπράττοντας 2.670.000 ευρώ.



Δικαίωμά του –αναφαίρετο– το οποίο και άσκησε νομίμως προχωρώντας και στις σχετικές γνωστοποιήσεις στο Χ.Α.

Η δε πορεία της μετοχής και των αγορών –για να είμαστε σωστοί– τον δικαίωσε τουλάχιστον ως... επενδυτή. Χθες, η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 22,50 ευρώ, αφού ενδοσυνεδριακά έφτασε ως και τα 21,50 ευρώ.

Κι όλοι αναμένουν τώρα να δουν με τι όρους θα γίνει η νέα σύμβαση ετήσιας -και μόνο- διάρκειας με το τουρκικό στοίχημα, ώσπου να διεξαχθεί ο νέος διαγωνισμός τον οποίο πολλοί θα διεκδικήσουν.

Περί αποζημίωσης δε (λιγότερων ή περισσότερων εκατ. ευρώ) απ’ ό,τι βλέπουμε πλέον κανένας λόγος δεν γίνεται!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v