Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2014

ΔΕΘ: Εκτός οι τράπεζες από ενδεχόμενες εξαγγελίες μείωσης φόρων

ΔΕΘ: Εκτός οι τράπεζες από ενδεχόμενες εξαγγελίες μείωσης φόρων

«Αν υπάρξουν ανακοινώσεις στην ΔΕΘ για μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 2015 αυτές δεν θα αφορούν στις τράπεζες».

Η πηγή της στήλης πέραν από έγκυρη είναι και κάθετη, όταν μεταφέρει την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις τράπεζες από ενδεχόμενη εξαγγελία μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Ο λόγος της εξαίρεσης δεν είναι άλλος από τον αναβαλλόμενο φόρο, που σύντομα θα μετατραπεί με κυβερνητική ρύθμιση σε φορολογική πίστωση ( tax credit).

Ο αναβαλλόμενος μόνο από τις ζημιές του PSI+ έχει ήδη φθάσει στα 12,8 δισ. και προβλέπεται να ξεπεράσει τα 13,5 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες.

Αν συνυπολογισθεί ότι θα δοθεί στις τράπεζες και η δυνατότητα φορολογικής απαίτησης για ζημιές που θα εγγράφουν από την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων, το ποσό τα επόμενα χρόνια θα ανέβει ακόμη παραπάνω.

Αν λοιπόν μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τις τράπεζες, θα μειωθεί και η δυνατότητα συμψηφισμού της απαίτησής τους.

Και με δεδομένο ότι το άγχος της κυβέρνησης είναι να πείσει την Τρόικα πως δεν πρόκειται να υπάρξει επιβάρυνση του χρέους από τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου σε φορολογική πίστωση, κανείς δεν θα διακινδυνεύσει τώρα μείωση του φορολογικού συντελεστή.

Είναι, δε, πιο πιασάρικο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, εξαιρώντας τις τράπεζες.

Και τη δουλειά της θα κάνει και τις εντυπώσεις ποντάρει να κερδίσει...

Υ. Γ Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις εξετάζεται, ΔΕΝ έχει κλειδώσει λόγω και των αντιρρήσεων της Τρόικας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v