Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2014

Η Viohalco, η EK και η ανακοίνωση που άργησε... 4 μήνες!

Η Viohalco, η EK και η ανακοίνωση που άργησε... 4 μήνες!

Όχι, να μην είμαστε γκρινιάρηδες για τα εγχώρια στραβά: ούτε τέσσερις μήνες δεν καθυστέρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να επιτελέσει το έργο της!

Χθεσινή ανακοίνωση της Viohalco SA περί προστίμου που της επέβαλε η εγχώρια εποπτική αρχή προκάλεσε πεντάλεπτη σύγχυση. Μετά όμως επικράτησε η ψυχραιμία και η προσεκτική ανάγνωση.

Η, με έδρα το Βέλγιο, εισηγμένη στο Χ.Α. και στο Εuronext Viohalco SA ενημερώθηκε προ ημερών (ωρών;) σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλει πρόστιμο ύψους 230.000 ευρώ, «διότι, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσής της με απορρόφηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε., αν και υπερέβη το 1/3 των δικαιωμάτων ψήφου των εισηγμένων εταιρειών ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε., ΕΛΒΑΛ Α.Ε., ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., ΕΤΕΜ Α.Ε., ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε., δεν προέβη σε υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις προς τους μετόχους της μειοψηφίας όλων των ανωτέρω εταιρειών και για το σύνολο των μετοχών τους, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1 του ν. 3461/2006».

Όταν οι πάντες εδώ, του Τύπου συμπεριλαμβανομένου, αφού υπήρξε σχετική ανακοίνωση στις 30/5/2014, γνώριζαν τα περί επιβολής προστίμου σε μία υπόθεση όχι συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα και αφού προηγήθηκαν πολλές αψιμαχίες, διαφωνίες, αποσύρσεις ρυθμίσεων και διατάξεων, είναι δυνατόν η ίδια η εταιρεία να ενημερώνεται με τετράμηνη καθυστέρηση;

Για την ιστορία, η Viohalco SA θα συγκαλέσει εντός των επόμενων ημερών Δ.Σ., προκειμένου να αποφασίσει στην ουσία εάν θα προσβάλει ή όχι την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η οποία καλό θα είναι να αυξήσει ταχύτητες και να βελτιώσει τα ανακλαστικά της.

Αμεσα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v