Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2014

Με... υπογλώσσια βιομήχανοι λόγω ενεργειακού κόστους και ΔΕΗ!

Με... υπογλώσσια βιομήχανοι λόγω ενεργειακού κόστους και ΔΕΗ!

Μαθαίνουμε ότι έχει πιάσει ταχυκαρδία επιχειρηματία, μετά τη δημοσιοποίηση των αντιρρήσεων που έχει η ΔΕΗ για τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως τον προσδιορισμό της τιμής εκκίνησης.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εν αναμονή των δημοπρασιών που θα του εξασφάλιζαν φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια, ξανοίχτηκε σε επενδύσεις με προσλήψεις τουλάχιστον 100 εργαζόμενων, πέραν όσων απασχολεί.

Αν λοιπόν οι θέσεις της ΔΕΗ γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση έστω και σε μικρό βαθμό, φοβάται ότι θα υποστεί σημαντική ζημία.

Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ένα πρώτο ρεπορτάζ που κάναμε, αρκετοί επιχειρηματίες αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης που έχουν σχέση με την ενέργεια.

Αναμένουν δηλαδή τις δημοπρασίες, την εφαρμογή του μηχανισμού αντιστάθμισης κόστους ρύπων, τις συμβάσεις διακοψιμότητας και το νέο καθεστώς στη λιανική αγορά φυσικού αερίου, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για νέες επενδύσεις.

Αυτό που φοβόντουσαν μέχρι πρόσφατα ήταν το επιτεινόμενο κλίμα αβεβαιότητας στο πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πήρε ανάσα πενταμήνου κι αυτό αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί στον τομέα αυτό, χωρίς να υπολογίζεται ιδιαίτερα το πολιτικό κόστος της σύγκρουσης με τα κατεστημένα των κρατικών μονοπωλίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v