Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2014

Επείγον «σήμα» στην κυβέρνηση στέλνει η ομογένεια!

Επείγον «σήμα» στην κυβέρνηση στέλνει η ομογένεια!

Μουδιασμένο, όπως πληροφορείται η στήλη, ήταν το κλίμα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα μεταξύ των Ελληνοαμερικανών που παραβρέθηκαν στο 2ο Annual Banquet του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Τhe Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και παραβρέθηκαν δεκάδες ομογενείς επιχειρηματίες καθώς και μεγαλοστελέχη τραπεζών και επενδυτικών οργανισμών όπως οι D. Dakolias, A. Liveris, J. Kalamos, D. Metropoulos, J. Catsimatidis, D. Behrakis,G. David, A. Constantakopoulos κ.ά.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Κοινό χαρακτηριστικό, όπως μαθαίνουμε, ήταν η ανησυχία όχι τόσο για την πολιτική αβεβαιότητα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά για τη μεταρρυθμιστική κόπωση της κυβέρνησης.

Αρκετοί ήταν αυτοί που διαπίστωσαν ότι η κρίση δεν λειτούργησε τελικά ως ευκαιρία σαρωτικών αλλαγών ούτε ως προς τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση των επενδύσεων, ούτε και ως προς τις δράσεις εξυγίανσης του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Η Ελλάδα κατάφερε μεν να ξαναμπεί στον επενδυτικό χάρτη, χάρη στην πλεονάζουσα, διεθνώς ρευστότητα, χωρίς όμως δομικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν το κράτος και οι επιχειρηματίες, οπότε τα οφέλη της ανάκαμψης ενδέχεται να αποδειχθούν... εύθραυστα, ανέφερε φίλος της στήλης που ήταν παρών στην εκδήλωση.

Άλλο ένα σήμα προς την κυβέρνηση ότι πρέπει να αλλάξει πορεία...

ΥΓ.: Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι κ. George Behrakis ιδρυτής του "The Behrakis Foundation", John Pappajohn ιδρυτής της Pappajohn Capital Resources, Peter Peterson, ιδρυτής και πρόεδρος της Peter Peterson Foundation, ο οποίος διετέλεσε στενός συνεργάτης και υπουργός του Bill Clinton, και η γνωστή εκδότρια Arianna Huffington.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v