Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2014

Οι Άραβες επιμένουν - Στα σκαριά deal 125 εκατ. στο retail

Οι Άραβες επιμένουν - Στα σκαριά deal 125 εκατ. στο retail

Τους Έλληνες επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε συμφωνία, ύψους 125 εκατ. ευρώ, στον χώρο της λιανικής με την εμπλοκή Αράβων επενδυτών, αναζητούν τα στελέχη της αγοράς ακινήτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα επενδυτών, κυρίως από το Κατάρ, έχει υπογράψει προσύμφωνο για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων που περιλαμβάνει καταστήματα ανά την Ελλάδα.

Ρόλο διαμεσολαβητή στη συμφωνία έχει η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Doha Properties, που ίδρυσε στο Κατάρ ο Γιώργος Μαντζαβινάτος, έμπειρο στέλεχος της ελληνικής αγοράς, με θητεία και σε τραπεζικούς ομίλους. 

Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία πάντως θα είναι μια απόδειξη πως οι Άραβες επιμένουν να έχουν στο ραντάρ τους την ελληνική αγορά, παρά τις περιπέτειες που έχουν ορισμένοι εξ αυτών, όπως συμβαίνει με τον Σεΐχη του Κατάρ και τα νησιά στο Ιόνιο.

Το σχήμα που συνδέεται με τον Σεΐχη αγόρασε νησιά που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η υλοποίηση των επενδύσεών του.

Οι καλοπροαίρετοι υποστηρίζουν πως οι Άραβες το γνώριζαν και τελικά δεν θα κατασκευάσουν κάποια φαραωνικά έργα, αλλά μια βίλα για να υποδέχονται τους φίλους τους. Οι κακοπροαίρετοι θεωρούν πως πιάστηκαν κορόιδα γιατί κάποιοι τους υποσχέθηκαν πως θα βγάλουν τα νησιά από το καθεστώς προστασίας.

Προς το παρόν, πάντως, οι Άραβες επιμένουν...  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v