Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2007

Κάτι... ”ξέχασαν” να πουλήσουν

Ολοκληρώθηκε και επισήμως η πώληση της Alpha Ασφαλιστικής προς την ΑΧΑ, με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο να εισπράττει 255 εκατ. ευρώ και να λογιστικοποιεί κέρδη 81 εκατ. ευρώ.

Από το deal όμως οι προσεκτικοί κατάλαβαν ότι... κάτι περίσσεψε και τελικά δεν πουλήθηκε στους Γάλλους: Πρόκειται για την Alpha Ασφαλιστική Κύπρου που εξακολουθεί να παραμένει στην κυριότητα της Alpha Bank.

Οι πηγές μας λένε όχι για πάντα. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα πουληθεί και αυτή, είτε στην ΑΧΑ, είτε σε άλλη εταιρία, σε συνδυασμό μάλλον με μια σχέση συνεργασίας μεταξύ Alpha Bank και αγοραστή στο bancassurance.

Επιπλέον, σχόλια έχει προκαλέσει στην Κύπρο η αναμενόμενη ”κάθοδος” γύρω στα μέσα Απριλίου που ετοιμάζει ο πρόεδρος της Alpha Bank, κ. Γιάννης Κωστόπουλος, κατά την οποία όπως λέγεται θα έχει συναντήσεις ”υψηλότατου επιπέδου”.

Η τράπεζα κατά την τελευταία τριετία βαδίζει στην Κύπρο από το καλό στο καλύτερο (στα στεγαστικά δάνεια το μερίδιο έχει υπερβεί το 10%, αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων πολύ υψηλή).

Kαι τώρα το ζητούμενο είναι αν η επίσκεψη Κωστόπουλου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως η αρχή για κάποια νέα σημαντική επεκτατική κίνηση στο νησί της Αφροδίτης.

Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v