Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2007

Τα βαπόρια , οι φήμες και η ρότα των εξελίξεων

Με φήμες για μαζικές αγορές που προοιωνίζονται εξαγορές ή επιχειρηματικές συμφωνίες ”τρέχουν” και πάλι στο ταμπλό τα... βαπόρια.

Η αγορά πίσω από την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής της μετοχής των Μινωικών Γραμμών βλέπει αγορές από τη Mitica του κ. Τζιβέλη, ενώ την άνοδο της Blue Star τροφοδοτούν οι φήμες περί ενδιαφέροντος από τη BC Partners.

Το ίδιο είχε ξανασυμβεί όταν η αγορά ήταν στις 4.800 μονάδες. Μπορεί να είναι σύμπτωση, μπορεί και απλώς να έχουμε άλλη μια ”κλαδική εκτίναξη” ώστε να εγγραφούν κέρδη, όπως και την προηγούμενη φορά που η αγορά ήταν στα υψηλά της.

Σύμπτωση σίγουρα δεν είναι οι μεθοδικές τοποθετήσεις που βγαίνουν στην Attica Group.

Τοποθετήσεις που προς το παρόν είναι άσχετες με τις φήμες περί άμεσης συμφωνίας, ωστόσο σύμφωνα με χρηματιστές αποτελούν μεθοδική ”προετοιμασία κινήσεων”.

Άλλωστε, όσο μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί να εξασφαλίσει κάποιος που θέλει να πουλήσει, τόσο καλύτερο τίμημα μπορεί να πιάσει.

H θέση της Attica για τις εξελίξεις στον κλάδο είναι κομβική και ως εκ τούτου εκεί συγκεντρώνονται τα βλέμματα.

Και βέβαια, δεν συγκεντρώνει μόνο το ενδιαφέρον –άλλοτε επιβεβαιούμενο και άλλοτε διαψευδόμενο– της BC Partners.

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι ενδιαφέρονται επίσης. Προς το παρόν βέβαια κλειστή παρουσίαση είχαν την πολυτέλεια να... απολαύσουν μόνο οι Γάλλοι.

Μην ξεχνάμε όμως ότι οι καθυστερήσεις των Γάλλων είναι παροιμιώδεις κι ότι το όψιμο ενδιαφέρον τους ίσως να μην ταιριάζει με τη ρότα που έχουν πάρει οι εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v