Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2007

Τα ομόλογα, ο ΣΜΕΧΑ, η Ε.Κ. και το... ”καπελάκι”!

Κι ενώ όλοι περιμένουν (με πρώτους τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης, για να μη μιλήσουμε για την κοινή γνώμη) να πέσουν κάποια μεγάλα κεφάλια στην κυβέρνηση, το θέμα των ημερών συνεχίζει να είναι τι θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στον… ΣΜΕΧΑ!

Περιττό να σας το πούμε (θα το καταλάβατε απο το ότι την περασμένη Πέμπτη δεν έγινε... τίποτα), η κατάσταση έχει ήδη περιπλεχθεί αρκετά, καθώς οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι αν γίνει απόπειρα… πραξικοπήματος (με… αφορμή την αποδοχή της παραίτησης Καραμανώφ) μάλλον θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει.

Ορισμένοι μάλιστα έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι τυχόν εμπλοκή τους σε αυτή την ιστορία ενδεχομένως να δημιουργήσει εξαιρετικά δυσάρεστους… συνειρμούς τους οποίους δικαίως θα ήθελαν να αποφύγουν, ενόσω το καζάνι των ομολόγων ”βράζει”.

Διότι αν γίνει αυτό (πράγμα ιδιαιτέρως πιθανό), τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς αντίθετο του… επιδιωκόμενου.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Αλ. Μωραϊτάκης, μπορεί να έχει τραβήξει το σχοινί σε ό,τι αφορά τις ισορροπίες στην αγορά -πολιτικές και… άλλες-, αυτή τη στιγμή όμως έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, καθώς οι δηλώσεις του για την υπόθεση των ομολόγων δεν φαίνεται να απέχουν από τη δυσάρεστη πραγματικότητα.

Κι αν η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι, σίγουρα δεν φταίει ο… Μωραϊτάκης, ο οποίος λέει το… αυτονόητο.

Σκάρτοι μεν κάποιοι χρηματιστές, αλλά ούτε μόνοι τους ήταν σε αυτή την αγορά, ούτε μόνοι τους μπορεί να βρέθηκαν ”στα κουμάντα”.

Και ”δείχνει” (διακριτικά προς το παρόν) προς πιο μεγάλα… ψάρια.

Υ.Γ.: Λύσσαξαν να γράφουν κάποιες εφημερίδες για το… ”πόρισμα” που θα δώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον Καραμανλή, μάλλον μη γνωρίζοντας ότι η Επιτροπή δεν βγάζει πορίσματα. Ελέγχους κάνει κι άμα βρει παραβάσεις ρίχνει πρόστιμα.

Από αυτά είναι βέβαιο ότι θα πέσουν ένα-δύο, ίσως και περισσότερα, μια και οι προμήθειες που άλλαξαν χέρια σε κάποιες συναλλαγές με ομόλογα μυρίζουν… καπελάκι!

Υ.Γ. 2: Αν οι χρηματιστές θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξουν διοίκηση στο συνδικαλιστικό τους όργανο, μία είναι η ”καθαρή λύση”, οι εκλογές.

Κανονικά θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, αλλά αν βιάζονται, βρε αδελφέ, ας τις κάνουν νωρίτερα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v