Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2007

ΣΜΕΧΑ: Μπάχαλο, Μωραϊτάκης και Παπαριστείδης

Όπως θα καταλάβατε και από το ρεπορτάζ του euro2day, ”μπάχαλο” γίνεται πάλι στον ΣΜΕΧΑ.

Ο κ. Αναστάσιος Σιαφάκας, που είναι σεβαστός απ’ όλους και αποκαλείται συχνά ”σοφός Νέστορας” του χώρου (λόγω και της μεγάλης ηλικίας του), ανασύρθηκε από τη χρηματιστηριακή… εφεδρεία και προβάλλεται τώρα από τα μισά μέλη του Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ ως ”πρώτος στη σειρά” για να αντικαταστήσει τον κ. Καραμανώφ.

Μόνο που η εταιρία την οποία εκπροσωπούσε ο κ. Σιαφάκας όταν έγιναν οι αρχαιρεσίες έχει πάψει να… υπάρχει. Κι έτσι τώρα θα εκπροσωπεί τη… Eurobank, λόγω λέει κάποιας θέσης που έχει (;) στην εταιρία!

Η Eurobank, όμως, στις τότε αρχαιρεσίες (από τις οποίες προέκυψε και η σειρά των επιλαχόντων) είχε εκπροσωπηθεί από άλλον, από το υψηλόβαθμο στέλεχός της κ. Άμπι Λεβί, χωρίς να λάβει και πολλές ψήφους. Έχει η ίδια τέτοια ”πρεμούρα” να εκπροσωπηθεί τώρα στον ΣΜΕΧΑ;

Εκτός αυτού, οι ”άλλοι” υποστηρίζουν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο, επειδή, όπως λένε οι πληροφορίες, ο κ. Σιαφάκας είναι και έμμισθος σύμβουλος του μεσολαβητή σε θέματα κεφαλαιαγοράς.

Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, εμείς απορούμε γιατί ο ίδιος με τέτοια μακρόχρονη θητεία στον χώρο επέλεξε να μπλέξει τώρα σε μια πονεμένη ιστορία που αρχίζει πια να θυμίζει… ανέκδοτο ”μικροδιαπλοκής”.

Αν έχουμε καταλάβει καλά δε, οι ισορροπίες της όλης υπόθεσης ”ξέφυγαν” από τη στιγμή που ο κ. Παπαριστείδης της Praxis παρεξηγήθηκε με τον κ. Μωραϊτάκη (έπαιξαν τον ρόλο τους και κάποια δημοσιεύματα) και παραιτήθηκε από ταμίας του ΣΜΕΧΑ.

Εκεί κάπου άρχισαν κάποιες τραπεζικές χρηματιστηριακές να βλέπουν περιθώρια ”πραξικοπήματος” στο προεδρείο του ΣΜΕΧΑ, το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται πλέον επιδιώκουν με κάθε τρόπο, έχοντας μάλλον και τη συμπαράσταση άλλων ”κύκλων”.

Ο ίδιος ο κ. Μωραϊτάκης, σε επικοινωνία του με συνεργάτη της στήλης, δήλωσε ότι ”τιμά” τον κ. Παπαριστείδη και ότι θεωρεί πως τόσο οι θέσεις του τελευταίου όσο και τα συμφέροντα της εταιρίας του της Praxis (που δεν ανήκει ακόμη στον τραπεζικό ”κύκλο” κι ενδεχομένως δεν θα ανήκει και στο μέλλον) συντάσσονται με τις θέσεις που έχει πάρει το προεδρείο του ΣΜΕΧΑ σε όλο το διάστημα της θητείας του, ”όπως άλλωστε συμβαίνει και με την πλειονότητα των ΑΧΕ”.

Αν ”τα βρουν” οι δύο, η κατάσταση μάλλον θα ηρεμήσει.

Αν όχι, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε και νέες… περιπέτειες που μόνο καλό δεν κάνουν στο κύρος του ίδιου του ΣΜΕΧΑ, με φωνές, καταγγελίες και εσωτερικές διαμάχες που θα αποδυναμώσουν πλήρως τη διαπραγματευτική θέση των χρηματιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v