Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2014

Αττικής: Η παράταση και το ενδεχόμενο στρατηγικού στο παρά πέντε

Αττικής: Η παράταση και το ενδεχόμενο στρατηγικού στο παρά πέντε

Με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά το επόμενο βήμα της Αττικής αναφορικά με το θέμα της αύξησης κεφαλαίου έως 434 εκατ. ευρώ.

Στις 10 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η συνέχιση της γενικής συνέλευσης για την ΑΜΚ και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί στρατηγικός επενδυτής ή ομάδα βασικών επενδυτών που να πληρούν και τα κριτήρια καταλληλότητας.

Τα σενάρια ως εκ τούτου είναι δύο: είτε εκ νέου αναβολή της συζήτησης και συνέχιση της υφιστάμενης διαδικασίας εύρεσης βασικών επενδυτών, είτε να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει νέα διαδικασία.

Στη δεύτερη περίπτωση το Δ.Σ. της τράπεζας συγκαλεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση για την ΑΜΚ.

Οι απόψεις για το επόμενο βήμα είναι μοιρασμένες. Αρκετοί θεωρούν ότι ο υφιστάμενος διαγωνισμός έχει αποδειχθεί άγονος και δύσκολα θα βγάλει λαγό στο παρά πέντε. Υπάρχει, όμως, και η άποψη ότι πρέπει να δοθεί νέα παράταση και όπως ακούμε είναι πιθανόν να αποδειχθεί η επικρατέστερη.

Εις εκ των συμβούλων πιστεύει ότι μπορεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομάδα ξένων επενδυτών. Η αισιοδοξία του στηρίζεται σε κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις με private equity funds για ένα σύνθετο deal που στο ένα σκέλος του αφορά και τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ.

Εν τω μεταξύ η Αττικής προσέλαβε και συμβούλους αναδιοργάνωσης, με στόχο την επικαιροποίηση του οργανογράμματος πριν από την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Κίνηση που ήλθε μετά την πίεση της ΤτΕ για αναδιοργάνωση της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v