Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2014

Αστέρας: Τα καυτά σενάρια για τη μετοχή

Αστέρας: Τα καυτά σενάρια για τη μετοχή

Χωρίς εκπλήξεις διεξήχθη πρόσφατα η έκτακτη γενική συνέλευση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι μέτοχοι ενέκριναν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (51,6 εκατ. ευρώ) με την έκδοση 17.222.516 μετοχών που θα λάβει το ΤΑΙΠΕΔ έναντι της εισφοράς της όμορης έκτασης που κατέχει.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το ποσοστό της μειοψηφίας θα υποχωρήσει γύρω στο 11%.

Τώρα, αν οι διαδικασίες βαδίσουν σύμφωνα με τον επίσημο σχεδιασμό, μέσα σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του Αστέρα στο νέο του βασικό μέτοχο.

Και από εδώ και πέρα, αρχίσουν τα ερωτήματα:

Θα προχωρήσουν ομαλά οι διαδικασίες, ή... κάποιος τρόπος θα βρεθεί προκειμένου να μπλοκάρει και αυτή η επένδυση από το εξωτερικό;

Αν ολοκληρωθεί το deal, ο νέος βασικός μέτοχος θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών; (Nα σημειώσουμε πως επειδή πρόκειται για κίνηση αποκρατικοποίησης δεν έχει νομική υποχρέωση για κάτι τέτοιο.) Αν ναι, τότε η προσφερόμενη τιμή θα είναι πολύ υψηλότερη από τα 3,78 ευρώ που ο τίτλος έκλεισε στο ταμπλό.

Αν όχι, τότε η μειοψηφία θα κινδυνεύει από πιθανή νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα ακολουθήσει, άρα θα έχει να φοβάται διάχυση ποσοστού (dilution).

Συμπερασματικά, λοιπόν, υπάρχουν πιθανότητες για αξιοσημείωτα κέρδη στη μετοχή του Αστέρα σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο της δημόσιας πρότασης.

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ούτε το πότε και κυρίως ούτε το αν τελικά θα γίνει δημόσια πρόταση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v