Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2014

Πού «κολλάει» η τρόικα για τα κόκκινα δάνεια

Πού «κολλάει» η τρόικα για τα κόκκινα δάνεια

Την επιστροφή στο αρχικό σχέδιο, το οποίο προέβλεπε τη σύνδεση των διατάξεων της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν διαμηνύσει, όπως πληροφορούμεθα, στην κυβέρνηση την αντίθεσή τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.

Οι τροϊκανοί θεωρούν ότι με το υφιστάμενο καθεστώς οι επιχειρηματίες θα σπεύσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (ταμεία και εφορία) χωρίς να δείξουν αντίστοιχη προθυμία για ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Την ανησυχία τους συμμερίζονται και τραπεζικά στελέχη, τα οποία εκτιμούν ότι λόγω και της πολιτικής αβεβαιότητας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πάρουν το «καρότο» της ρύθμισης και της διαγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και θα περιμένουν να δουν μήπως υπάρξει νέα, ακόμη καλύτερη, ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

«Εχουν δημιουργηθεί υπερβολικές ή και ανεδαφικές προσδοκίες, λόγω της διατήρησης επί μακρόν του θέματος στην επικαιρότητα από την κυβέρνηση και την πλειοδοσία παροχών από την πλευρά της αντιπολίτευσης», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η τρόικα πάντως έχει διαμηνύσει ότι απαιτείται η δημιουργία ενιαίου μητρώου για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, εφορία και ταμεία προκειμένου να τεθούν ασφαλιστικές δικλίδες στη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v