Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 11 2014

Τρία «μαξιλάρια» ύψους άνω του 1,5 δισ. για Eurobank

Τρία «μαξιλάρια» ύψους άνω του 1,5 δισ. για Eurobank

Τρία «μαξιλάρια» τα οποία θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή θέση του ομίλου με περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ έχει μπροστά της η Eurobank.

Τα προ προβλέψεων κέρδη στο εννεάμηνο ήταν κατά 315 εκατ. ευρώ καλύτερα σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν ως παραδοχή στο δυναμικό δυσμενές σενάριο.

Η παραπάνω θετική διαφορά αυξάνει τον δείκτη Common Equity κατά 90 μονάδες βάσης και μάλλον θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης που υποβάλλει τυπικά η τράπεζα στην ΕΚΤ.

Επιπρόσθετα η μετατροπή των προσωρινών αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων σε οριστικές ενισχύει τα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας κατά 1,1 δισ. ευρώ, μετά και την έγκριση ένταξης στο ειδικό πλαίσιο από τη γενική συνέλευση.

Τέλος ο όμιλος έχει υποβάλει προς έγκριση την εφαρμογή και στο Τ.Τ. της μεθόδου εσωτερικών συστημάτων διαβάθμισης (IRB) πιστωτικού κινδύνου για το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων.

Πρόκειται για υπόλοιπο χορηγήσεων ύψους 4,9 δισ. ευρώ και η μετάβαση στη μέθοδο εσωτερικής μέτρησης πιστωτικού κινδύνου αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή θέση του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v