Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2014

ΧΑ: Μονοψήφια P/E… με τη σέσουλα!

ΧΑ: Μονοψήφια P/E… με τη σέσουλα!

Στις θετικές εκπλήξεις της τελευταίας διετίας συγκαταλέγεται η Paperpack, καθώς στις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου που εξέδωσε την Παρασκευή παρουσίασε EBITDA 1,85 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 981 χιλ. ευρώ, ελεύθερες ταμειακές ροές 827 χιλ. ευρώ (παρά την αγορά ακινήτου) και πολύ καλούς δείκτες ρευστότητας (καθαρό χρέος προς EBITDA σαφώς χαμηλότερο του 2).

Αν η εταιρεία καταφέρει να διατηρήσει, ή και να βελτιώσει, τις οικονομικές της επιδόσεις στο μέλλον, τότε θα πρόκειται για την εισηγμένη με τον ελκυστικότερο δείκτη P/E (χαμηλότερο του 3...), καθώς στο ταμπλό αποτιμάται μόλις προς 3 εκατ. ευρώ (λίγο κάτω από τη λογιστική της αξία).

Βέβαια, μονοψήφια P/E δεν υπάρχουν μόνο στην... περιφέρεια του Χ.Α., αλλά και στα «κεντρικά χαρτιά» του.

Από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα παρακολούθησης της BETA Χρηματιστηριακής (με βάση το κλείσιμο τιμών της 7ης Νοεμβρίου και τα προβλεπόμενα από τη γνωστή ΑΧΕΠΕΥ κέρδη του 2015) με μονοψήφιο P/E διαπραγματεύονται οι εξής: ΔΕΗ (5,11), ΜΕΤΚΑ (6,27), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (8,07), Μυτιληναίος (8,32), Motor Oil (6,46), Αεροπορία Αιγαίου (6,92), ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (4,23), ΕΥΑΘ (6,49), Ελληνικά Πετρέλαια (8,43) και Πλαίσιο (7,65).

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια χρηματιστηριακή, αρκετές από τις προαναφερόμενες εταιρείες με μονοψήφιο P/E διαπραγματεύονται παράλληλα και κάτω από τη λογιστική τους αξία: ΔΕΗ (0,29), ΜΕΤΚΑ (0,96), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (0,84), Μυτιληναίος (0,77), ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (0,52), ΕΥΑΘ (0,82) και Ελληνικά Πετρέλαια (0,68).

 

Roadshow Λονδίνο: Στο Λονδίνο βρίσκονται από τη Δευτέρα στελέχη των τεσσάρων τραπεζών συμμετέχοντας σε roadshow της Goldman Sachs.

Οι CFOs των τραπεζών έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν στους επενδυτές τις επιτυχείς επιδόσεις στην πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης, αλλά και τους σχεδιασμούς για την επόμενη ημέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v