Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2014

Τα hedge funds, το κλείσιμο βιβλίων και το μαρτύριο της σταγόνας

Τα hedge funds, το κλείσιμο βιβλίων και το μαρτύριο της σταγόνας

Τη μεγαλύτερη διόρθωση της τελευταίας διετίας βιώνει το Χ.Α. με πρωταγωνιστές τους μέχρι πριν από μερικούς μήνες πρωτεργάτες της ανόδου, δηλαδή τα hedge funds.

Η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί η αδυναμία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο και διεξαγωγής εκλογών σε εύθετο χρόνο, και πάντως μετά την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ήλθε για το Χ.Α. στο χειρότερο timing.

Στο τέλος χρήσης δηλαδή για τα hedge funds, τα περισσότερα εκ των οποίων κλείνουν βιβλία στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Γράφοντας υποαπόδοση που φθάνει ως και το 30% στις θέσεις που διατηρούν σε εισηγμένες στην εγχώρια αγορά μετοχές, οι διαχειριστές των hedge funds πιέζονται να πάρουν τη ζημία άμεσα ώστε να μη δείξουν στο τέλος χρήσης μεγάλες υποαξίες.

Την ίδια στιγμή το τέλος χρήσης κάνει επιφυλακτικούς και τους μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδυτές, οι οποίοι τοποθετούνται στο Χ.Α. επιλεκτικά, εστιάζοντας το τελευταίο διάστημα σε μετοχές καλών εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, οι χρηματιστές εκτιμούν ότι η ταλαιπωρία στο Χ.Α. θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Απουσία δε ισχυρής ζήτησης, θα συνεχισθεί το μαρτύριο της σταγόνας. Τα hedge funds θα διακόπτουν τις πωλήσεις τους για μερικές συνεδριάσεις ή για ώρες και θα επανέρχονται μέχρι να μειώσουν τις θέσεις τους στα επιθυμητά επίπεδα ή να αποεπενδυθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v