Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2014

Η προετοιμασία της Alpha για ΑΕΕΑΠ & το «δώρο» ανάσα στην ΕΛΦΕ

Η προετοιμασία της Alpha για ΑΕΕΑΠ & το «δώρο» ανάσα στην ΕΛΦΕ

ALPHA: Το ποσό των 40 εκατ. ευρώ έβαλε η Alpha Bank στην αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της Alpha Group Investments Ltd η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Alpha Group Investments αποτελεί εταιρεία συμμετοχών του ομίλου Alpha, με έδρα την Κύπρο, ελέγχοντας την Alpha Αστικά Ακίνητα, το Hilton, καθώς και σειρά εταιρειών με επενδύσεις στα ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το σύνολο των κεφαλαίων που άντλησε η κυπριακή εταιρεία συμμετοχών κατευθύνθηκε για την αύξηση κεφαλαίου θυγατρικών της στην Ελλάδα που κατέχουν ακίνητα.

Ειδικότερα κατέβαλε στην αύξηση της Alpha Επενδυτική Περιουσία (ΑΕΠ) Αττικής ΙΙ το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, στην ΑΜΚ της ΑΕΠ Αμαρούσιον Ι 8,2 εκατ. ευρώ, στην ΑΕΠ Αμαρούσιον ΙΙ 7,5 εκατ. ευρώ και στην ΑΕΠ Χαλανδρίου 4,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τους τελευταίους μήνες η Alpha Group Investments έχει αποκτήσει σειρά ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον το αν οι επενδύσεις σε ακίνητα από τη μητρική της Αστικά Ακίνητα, προοιωνίζονται την μετατροπή της τελευταίας σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας.

 

ΕΛΦΕ: Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης επί του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί για την παραγωγή λιπασμάτων η ΕΛΦΕ (πρώην ΒΦΛ) προανήγγειλε από την Καβάλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εφόσον η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης προχωρήσει, η ΕΛΦΕ θα λάβει σημαντική ανάσα μείωσης στα κόστη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v