Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2007

Σφηνάκια για ASPIS, ΣΜΕΧΑ και... δομημένα!

-Εκτεθειμένος από την πορεία των εξελίξεων βγαίνει ο κ. Καρατζάς της Aspis Bank, μετά το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της FBB, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ως έμπειρος του χώρου κάτι περισσότερο έπρεπε να γνωρίζει, για να μην εκτεθεί και η τράπεζα ποικιλοτρόπως.

-Χωρίς μεγάλες ελληνικές τράπεζες πηγαίνει τώρα σε εκλογές ο ΣΜΕΧΑ. Κακό σίγουρα για την αγορά, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία, καλό ίσως για την ”προσωπικότητα” του συνδέσμου, που κόντευε να διχαστεί ανάμεσα στα πολλάκις αντικρουόμενα συμφέροντα ”μικρών” και ”μεγάλων”.

Όπως λέμε συχνά και με τους… γάμους, αφού δεν τα έβρισκαν έστω και στοιχειωδώς, καλύτερα να χωρίσουν (να μην τσακώνονται και μπροστά στα… παιδιά!)

Ό,τι κι αν πούμε δε για τον Μωραϊτάκη, είναι ο μόνος ο οποίος από τότε που ανέλαβε την προεδρία ασχολήθηκε ενεργά κι έκανε τον ΣΜΕΧΑ υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά.

Κι αυτό, για να λέμε την αλήθεια, δεν έγινε επειδή υπήρχαν στον ΣΜΕΧΑ οι μεγάλες τράπεζες.

Κάθε άλλο.

-Ενόσω βέβαια οι τραπεζίτες τσακώνονται με τους χρηματιστές, τα πολιτικά συμφέροντα κοντεύουν να εξισώσουν τα δομημένα ομόλογα με την… ένοπλη ληστεία.

Αν δεν υπάρξει κάποιος οργανωμένος αντίλογος τα δομημένα μάλλον θα εξοστρακιστούν από την ελληνική αγορά, οπότε χαμένοι θα βγουν… οι πάντες!

Κάθε δομημένο ομόλογο είναι πια ”κακό” ανεξαρτήτως τιμολόγησης, ακόμη κι αν... κερδίζει αυτός που το αγόρασε!

Και η κυβέρνηση το πάει ”πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι”.

Όχι όμως στους ενδεχομένως υπαίτιους, αλλά στα ίδια τα ομόλογα (!) που έτσι όπως πάμε θα βγουν στην… παρανομία!

Υ.Γ.: Να δούμε τώρα αν θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι οι ιδιώτες χρηματιστές. Χάσανε το σπίτι τους (την ΕΧΑΕ), χάσανε τα μερίδια αγοράς, άμα δεν προσέξουν τώρα, θα χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια!

Το λέμε αυτό διότι οι μεγάλες τράπεζες μπορεί να έφυγαν, τα... ”ζιζάνια” όμως έμειναν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v