Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2015

Οι εργολάβοι, τα καρτέλ και το FBI… «αλά γκρέκα»!

Οι εργολάβοι, τα καρτέλ και το FBI… «αλά γκρέκα»!

Ερωτήματα προκαλεί στην αγορά κατασκευών η ταυτόχρονη διαρροή σε δύο κυριακάτικες εφημερίδες πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει επιταχύνει την έρευνα για πιθανό καρτέλ στην αγορά δημοσίων έργων.

Ορισμένοι τη συνδέουν με την αλλαγή κυβέρνηση, αλλά κύκλοι της Επιτροπής υποστηρίζουν πως ούτως ή άλλως προχωρά ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το τέλος του 2012 όταν είχαν γίνει και «έφοδοι» σε γραφεία τεχνικών εταιρειών. Οσο για το πιθανό αποτέλεσμα, έχουν ενδιαφέρον όσα υποστήριξε στον ΧΑΜ ανώτατο στέλεχος κατασκευαστικού ομίλου.

Οπως λέει «οι άνθρωποι είναι άσχετοι σε πολλά επίπεδα. Δεν ξέρουν τι σημαίνει κοινοπραξία, και την επικοινωνία για σχηματισμό Κ/Ξ αλλά και την απόφαση της τελικής τιμής που θα κατατεθεί από την κοινοπραξία την εκλαμβάνουν ως προσυνεννόηση».

Οσο για τα αρχεία που πήραν κ.λπ., το ίδιο στέλεχος υποστηρίζει πως «ουσιαστικά αντέγραψαν τους δίσκους από κάποιες γραμματείς, και έκαναν search σε emails, σε σκληρούς δίσκους και στους servers με φίλτρο κάποιες λέξεις, λες και θα έστελναν ο ένας στον άλλο μηνύματα με τις λέξεις μίζα, κομπίνα κ.λπ.

Ολα αυτά περί μεθοδολογίας FBI είναι αστεία. Οταν ήρθαν στη δική μας εταιρεία δεν ήξεραν καν τα ονόματα των στελεχών που θα έπρεπε να αναζητήσουν, και στο τέλος κατέληξαν να ελέγχουν αυτόν που υποδείξαμε εμείς ότι είναι (και ήταν) υπεύθυνος προσφορών σε δημοπρασίες».

Κυριακή κοντή γιορτή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v