Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2015

Τράπεζες: Μαζεύουν... ακόμη και τις ρόγες!

Τράπεζες: Μαζεύουν... ακόμη και τις ρόγες!

Μπορεί οι νέες δανειοδοτήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά να δίδονται με το σταγονόμετρο, ωστόσο οι τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να καρπωθούν έσοδα από προμήθειες.

Έτσι, τα τραπεζικά καταστήματα δεν περιορίζονται μόνο στη λήψη καταθέσεων και στην προσπάθεια είσπραξης καθυστερούμενων δανείων, αλλά έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους και για πρόσθετες εργασίες που αποφέρουν επιπλέον έσοδα.

Ενδεικτική είναι η έμφαση που δίδεται στο bancassurance, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι οι διαμεσολαβούντες του ασφαλιστικού κλάδου οι οποίοι κατηγορούν τις τράπεζες ακόμη και για «αθέμιτες πρακτικές» προσέλκυσης πελατών.

Αναμφίβολα, ένα μέρος αυτής της δυσφορίας προέρχεται από την εκτίμηση των παραγόντων της αγοράς πως το bancassurance αύξησε μέσα στο 2014 το μερίδιό του στη συνολική ασφαλιστική αγορά, πράγμα που φαίνεται να συνεχίζεται και φέτος.

Μην εκπλαγείτε επίσης αν ο ταμίας του τραπεζικού καταστήματος σας προτείνει να αποκτήσετε «e-pass» δηλαδή κάρτα ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων τόσο στην Αττική Οδό, όσο και σε τμήμα των Εθνικών οδών της χώρας (έκπτωση τιμής στο κόστος των διοδίων).

Κρούσεις γίνονται και σε «καλούς πελάτες» προκειμένου να ανοίξουν κωδικό στις συγγενείς χρηματιστηριακές εταιρείες, ενώ δεν λείπουν ακόμη και τα τραπεζικά-καταθετικά προϊόντα που συνδυάζονται με... λίστες γάμου.

Βέβαια, τα μεγάλα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών (μη εξυπηρετούμενα δάνεια, απώλειες καταθέσεων) δεν θα επιλυθούν με αυτές τις εργασίες, πλην όμως φαίνεται πως μέσα σε περιβάλλον κρίσης, οι διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ομίλων δείχνουν διατεθειμένες να μαζέψουν... ακόμη και ρόγες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v