Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2015

Μπαράζ Roadshows για να κλείσουν οι πληγές στο ΧΑ

Μπαράζ Roadshows για να κλείσουν οι πληγές στο ΧΑ

Με συμμετοχή σε σειρά roadshows που τις επόμενες εβδομάδες γίνονται σε διάφορες ευρωπαϊκές και μη πρωτεύουσες, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν και να πείσουν τους ξένους επενδυτές ότι η χώρα έχει λόγους να θεωρείται πόλος έλξης για τοποθετήσεις. 

Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων που εναλλάσσονταν σε πρόσημο όσον αφορά στην ελληνική πλευρά, προκάλεσαν κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, ωστόσο η πλειονότητα των εξαρχής προσκεκλημένων εισηγμένων θα δώσει το "παρών" στα επικείμενα events.

Σήμερα ολοκληρώνεται το διήμερο οικονομικό συνέδριο της Morgan Stanley στο οποίο υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση από την ΕΧΑΕ και κάποια πιστωτικά ιδρύματα.

Την 1η Απριλίου η Τράπεζα Πειραιώς συνδιοργανώνει και φέτος με την τούρκικη ΙS Investment επίσης στο Λονδίνο το Ηidden Riches Conference, στο οποίο θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις από τις δύο χώρες. Από την ελληνική πλευρά έχουν κληθεί Εurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Frigoglass, Eλλάκτωρ, Ιντραλότ, Μότορ Όιλ, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης.

Στο Παρίσι θα βρεθούν στελέχη του ΟΠΑΠ, της ΕΧΑΕ και της Μότορ Όιλ μία μέρα μετά (2/4) προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανευρωπαϊκό συνέδριο που διοργανώνει το ΕSN (European Securities Network LLP). Αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ESN στην Ελλάδα είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

«Ο ρόλος που μπορούν να παίξουν οι αγορές κεφαλαίων είναι καταλυτικός. Οσον αφορά στην άντληση κεφαλαίων για την ανάπτυξη της οικονομίας, μπορούν να προσφέρουν ρευστότητα, πληροφόρηση, διαφάνεια και αποτελεσματική διαμόρφωση των τιμών» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

Στις 9 και 10 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη το 4ο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη, με συνδιοργανωτές την ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη λίστα συμμετεχόντων, σύμφωνα πάντως με πληροφορίες θα επιδιωχθεί εκπροσώπηση όχι μόνο της μεγάλης αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς επίσης και μη εισηγμένων εταιρειών.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και η ΕΧΑΕ έχουν ήδη λάβει πρόσκληση από τη Wood για συνέδριο που θα γίνει στη Βαρσοβία στις 11 και 12 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v