Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2015

Εντοκα: Ψάχνει 700 εκατ. σε ξένα funds η κυβέρνηση

Εντοκα: Ψάχνει 700 εκατ. σε ξένα funds η κυβέρνηση

Ξένα funds προσεγγίζουν τράπεζες και ΟΔΔΗΧ, διερευνώντας το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων που θα πρέπει να διενεργηθεί πριν την 10η Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή).

Στις 14 Απριλίου λήγουν εξάμηνα έντοκα ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Και σύμφωνα με πληροφορίες οι ξένοι κατέχουν περίπου το 50% της έκδοσης.

Πρόκειται για το τελευταίο δύσκολο ρολάρισμα καθώς στην επόμενη λήξη εξαμήνων το ποσό που διακρατούν οι ξένοι πέφτει σε μηδαμινά επίπεδα.

Η δυσκολία όμως αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερη αφενός επειδή οι τράπεζες έχουν πια τη νομικά δεσμευτική απαγόρευση αύξηση έκθεσης, αφετέρου επειδή τα 555 εκατ. ευρώ που πήρε η κυβέρνηση από το ΤΧΣ πρέπει να κατευθυνθούν αποκλειστικά για πληρωμή τοκοχρεολυσίων στο ΔΝΤ.

Άρα πρέπει να επιστρατευτούν τα εναπομείναντα ταμειακά διαθέσιμα ΔΕΚΟ και ταμείων καθώς δύσκολα θα δελεασθούν ξένα funds.

Υ.Γ. Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες κατέχουν, με βάση όσα περιέχονται στις παρουσιάσεις ή δήλωσαν στις τηλεδιασκέψεις, αθροιστικά έντοκα γραμμάτια ύψους 9 δισ. ευρώ και αυτό είναι το πλαφόν τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v