Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2015

Η task force της EΤΕ και η επιστροφή στα κέρδη της Eurobank

Η task force της EΤΕ και η επιστροφή στα κέρδη της Eurobank

EUROBANK: Στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2014 η διοίκηση της τράπεζας σημειώνει ότι αναμένεται επιστροφή σε κερδοφορία χάρη σε σειρά πρωτοβουλίες και δράσεις.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο περαιτέρω περιορισμός του κόστους ως αποτέλεσμα εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό και του χαρτοφυλακίου προϊόντων και η κεντροποίηση υποστηρικτικών εργασιών.

Ο περιορισμός του δικτύου στην Ελλάδα θα μπορούσε να υποβοηθηθεί από τη χορήγηση κινήτρων για e-banking.

Στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και πιο γενναία σχέδια αναδιάρθρωσης εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους τοπικούς κεντρικούς τραπεζίτες.

Κατά τα λοιπά, η διοίκηση της Eurobank αναμένει ότι στον στόχο επανόδου στην κερδοφορία θα συμβάλουν η περαιτέρω μείωση του κόστους προθεσμιακών καταθέσεων, η ανάκτηση εσόδων από τραπεζικές αμοιβές και προμήθειες, ο εξορθολογισμός του κόστους κινδύνου λόγω της καλύτερης διαχείρισης των προβληματικών και μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι επιλεκτικές χορηγήσεις σε επιχειρήσεις.

Προς το παρόν όλα αυτά, πέραν των κινήσεων περαιτέρω εξορθολογισμού στα κόστη, έχουν παγώσει λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας....

 

ΕΘΝΙΚΗ: Eιδική μονάδα για την ειδική διαχείριση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων συνέστησε η Εθνική Τράπεζα.

Ακολουθώντας το μοντέλο Πειραιώς η Εθνική μετέφερε στην ειδική μονάδα μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια ύψους 5,7 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v