Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2015

«Ατασθαλίες» από υπουργικά γραφεία με τους πλειστηριασμούς

«Ατασθαλίες» από υπουργικά γραφεία με τους πλειστηριασμούς
Η άποψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι το προσχέδιο νόμου για την προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ενδέχεται να ενθαρρύνει τους «μπαταχτσήδες» δεν ξάφνιασε κανέναν.

Η αγορά είχε προειδοποιήσει για μια τέτοια εξέλιξη ήδη από τη στιγμή που διέρρευσε ότι το προσχέδιο θα προσφέρει προστασία για πρώτη κατοικία αξίας ως 300 χιλ. ευρώ και με την προϋπόθεση ο δανειολήπτης να μην έχει εισοδήματα υψηλότερα από τις 50 χιλ. ευρώ.

Προφανώς, ούτε στο υπουργείο Οικονομίας πιάστηκαν εξαπίνης.

Ίσως, μάλιστα, να είναι κοντά σε μια μικρή επιτυχία. Να περικοπούν μεν τα όρια αξίας κατοικίας, εισοδημάτων και περιουσίας, αλλά να δοθεί πράσινο φως για νέα παράταση στην προστασία από πλειστηριασμούς, που να εστιάζει στις ευπαθείς ομάδες.

Την ίδια στιγμή, όμως, κάποιοι πρέπει να αισθάνονται έκθετοι.

Εδώ και ενάμιση μήνα στελέχη από γραφεία υπουργών μαθαίνουμε ότι έχουν ασκήσει επιρροή, ακόμη και ευθεία παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία δρομολογημένων πλειστηριασμών για κατοικίες που δεν πληρούν τα κριτήρια του υφιστάμενου νόμου.

Με δικαιολογία την κατάθεση του σχεδίου νόμου, συνεργάτες υπουργών ζήτησαν από τράπεζες να παγώσουν ακόμη και πλειστηριασμούς που θα διενεργούνταν την επόμενη ημέρα!

Αν οι υπουργοί γνώριζαν τις κινήσεις των συνεργατών τους, προκύπτει σοβαρό θέμα παρέμβασης, αν όχι πρέπει άμεσα να ελέγξουν τι ποιεί η... αριστερά τους.

ΥΓ.: Το μήνυμα που πέρασε, ιδιαίτερα στην επαρχία, από τη ματαίωση πλειστηριασμών, θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση, το τραπεζικό σύστημα και εν τέλει οι φορολογούμενοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πόλη της Θεσσαλίας διενεργήθηκε μέχρι και συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια για να αποτραπεί πλειστηριασμός, με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v